Merkel, Peru Devlet Başkanı Humala ile görüştü

Güncelleme Tarihi:

Merkel, Peru Devlet Başkanı Humala ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2014 15:38

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Peru Devlet Başkanı Ollanta Humala ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Haberin Devamı

Yemek öncesi basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan iki lider, Almanya ve Peru arasındaki ikili ilişkilerin önemine dikkati çekti.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Humala ile Berlin'de ikinci kez bir araya gelmekten mutlu olduğunu belirterek, Peru'nun Berlin'de süren iklim konferansının organizatörü olduğunu vurguladı.

Peru ile sanayi ve teknoloji konularında bazı ikili anlaşmalara imza atıldığını ifade eden Merkel, Berlin'de süren iklim konferansına Peru'nun bu yıl önemli katkıları olduğunu dile getirdi.

2020'DE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Söz konusu konferansa katılan ülkelerle yeni bir karar aşamasında olunduğunu ve yeni bir anlaşma imzalanmasının öngörüldüğünü aktaran Merkel, imzalanması halinde anlaşmanın 2020 yılında yürürlüğe gireceğini belirtti.

Angela Merkel, Almanya olarak dünyadaki sera gazının etkisinin azaltılması yönünde 750 milyon Euo maddi destekte bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Peru Devlet Başkanı Ollanta Humala da Almanya'nın dünya şampiyonluğunu kutlayarak başladığı konuşmasında, bu ülkenin dünyada değişen iklim konusunda yapılabilecek işlerde lider pozisyonda rol alabileceğini ifade etti.

Humala iklim değişikliği konusunda gelecek yıl Paris'te yapılacak konferans öncesinde ülkeler arasında mutabık kalınan anlaşmanın imzalanmasını ümit ettiğini aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!