O duvar yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

O duvar yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2014 11:25

İZMİR'in Tire İlçesi'ndeki 2 Nolu Sağlık Ocağı'nın ortasına örülen duvar, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün girişimleriyle yıkılarak vatandaşın mağduriyeti giderildi.

Haberin Devamı

Ortalama 20 bin kişiye hizmet veren Tire 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nin ortasına bir gece ansızın örülen duvar İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün girişimleriyle yıkıldı. Tire'de görev yapan 5 aile hekimi 3 yıl önce bir araya gelerek, Hürriyet Mahallesi, Güven Caddesi'nde bulunan bir binanın yaklaşık 320 metrekare alana sahip ve projede iki ayrı işyeri olarak görünen zemin ve bodrum katını kiralayarak, 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'ni oluşturdu. Henüz inşaat aşamasında sağlık merkezine dönüştürülen işyerlerinden biri Tire'de bir süt ürünleri firmasına, diğeri ise merkezde görev yapan doktorlardan Serkant Türkay'a aitti.

İddiaya göre, masrafları devletin, aile hekimlerine maaşlarının dışında verdiği ödenekten karşılanan sağlık merkezinin giderleri bir süre sonra doktorlar arasında anlaşmazlıklara yol açtı. Sağlık merkezinin yarısının mülk sahibi olan Dr. Serkant Türkay ile diğer doktorlar merkezin zorunlu masrafları konusunda sorunlar yaşamaya başladı. Dr. Türkay, sahibi olduğu binanın yarısını, belediye encümeninin yaklaşık 4 ay önce aldığı bir kararı gerekçe göstererek, 2 Temmuz akşamı ördürdüğü bir duvarla birbirinden ayırdı. Yaşanan gelişmeler üzerine İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri Tire'ye gelerek, mevcut durumu tutanak ile resmileştirdi. Yetkililer, sağlık merkezinin bodrum ve zemin katlarını ortasından ayıran duvarların yıkılması için 10 günlük süre tanıdı. Hasta ve sağlık merkezi çalışanlarını isyan ettiren duvarlar yıkıldı. Binanın ruhsatında 2 ayrı işyeri olarak görünen sağlık merkezinin tekrar bir duvarla ortadan ayrılıp ayrılmayacağı ise ilerleyen günlerde belli olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!