24 saat dopdolu

Güncelleme Tarihi:

24 saat dopdolu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2014 11:23

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, nem ile birlikte artan bunaltıcı sıcaklar nedeniyle turistler gündüz plaj, havuz ve su parklarına gece de eğlence mekanlarına akın etti. Turistlik ilçede eğlence, gece- gündüz hız kesmeden sürdü.

Haberin Devamı

Nem ile birlikte artan bunaltıcı sıcaklar Marmaris ilçe merkezinden İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan 11 kilometrelik mavi bayraklı plajları doldurdu. Gölgede 30 derecede ölçülen kavurucu sıcakların öğle saatlerinde etkisini artırması üzerine, ilçe merkezi ise hayalet kasaba görünümünü aldıı. Plajları tıka basa dolduran turistler, renkli görüntüler oluşturdu. Bazı turistler otel havuzları ve su parklarında, kimileri plajlarda şezlonglarını denize çekerek serinlemeye çalıştı. Birbirinden güzel Rus, İngiliz ve Hollandalı kadınlar, üstsüz bronzlaşmak için güneş altında sere serpe uzandı. Kimi turistler şemsiye altında kitap okuyarak dinlenirken, bazıları gün boyu denizden çıkmadı. Heyecan arayan bazı turistler de jet ski, paraşüt ve muz gibi su sporları aletlerini tercih etti.

Haberin Devamı

GECE DE İLÇE HAREKETLENDİ

Gündüz hayalet kasabaları andıran ilçe merkezinin, havanın kararması ile hareketlendiği görüldü. Bazı tatilciler Atatürk ve Kordon Caddesi'nde park ile bahçelerde serinlemeyi ve çocuklarıyla gecenin ilerleyen saatlerine kadar oynamayı tercih etti. İlçedeki eğlence mekanlarını tercih eden yerli ve yabancı turistler de gönüllerince eğlendi.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, ilçede yüzde 71 oranında nem olduğunu ve havanın önümüzdeki günlerde daha da ısınacağını belirtti. Turist ve vatandaşlara uzun süre güneş altında kalmamaları konusunda uyarılar yapıldı. İlçedeki çeşitli hastanelere ve polikliniklerine 2 günde 3'ü İrlandalı, 2 Hollandalı, 3 Rus ve 1 İngiliz olmak üzere 9 yaşlı turistin güneş çarpması şikayetiyle geldiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!