Moskova metrosu can aldı

Güncelleme Tarihi:

Moskova metrosu can aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2014 10:50

Rusya'nın başkenti Moskova'da, metroda meydana gelen kaza en az 20 kişinin ölümüne, 150'den fazla kişinin de yaralanmasına yol açtı.

Haberin Devamı

Moskova metrosunda insanlara kâbus yaşatan kaza sabahın en işlek saatlerinde meydana geldi.

“Zafer Parkı” istasyonu yakınındaki tünelde ani fren sonucu raydan çıkan metronun üç vagonu yüzlerce yolcuyu demir yığını içinde rehin aldı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ekipleri olay yerine ulaşmasından iki saat sonra ilk can kaybı duyurusu yapıldı. Raydan çıkan ilk vagonda üç kişinin ezilerek hayatını kaybettiği açıklandı. Can kaybı, ilerleyen saatlerde 20'ye yükseltildi. Kazada 150'den fazla kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Yerin altındaki tünelde birbirine giren vagonların içinde beş kişi daha kurtarılmayı bekliyor.

Moskova metrosu can aldı

Moskova metrosu işletmesi tarafından kazayla ilgili yapılan açıklamada ise olayın gerilim hatlarında meydana gelen arızadan kaynaklandığı ifade edildi. Voltaj değişikliği sonucu acil fren sisteminin kendiliğinden devreye girmesi nedeniyle vagonların raydan çıktığı açıklandı.

Haberin Devamı

Moskova metrosu can aldı

Moskova metrosu can aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Dimitriy Medvedev, kazayla ilgili detaylı bilgi alarak, ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, başkentte yarın için yas ilan edildiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!