Uçakla turdan TIR’la tercihe

Güncelleme Tarihi:

Uçakla turdan TIR’la tercihe
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2014 09:17

Üniversite adayları 7 Temmuz’da başlayıp, 17 Temmuz akşamı sona erecek tercih sürecinde okumak istedikleri bölüm ve üniversiteleri seçiyor. Adaylar tercih telaşı yaşarken üniversiteler de kendini tanıtma yarışına girdi.

Haberin Devamı

Özellikle vakıf ünivresitelerindeki rekabet sosyal medya, sokak ilanları, televizyona kadar uzandı. Her alanı değerlendiren üniversiteler tanıtım bütçelerine bunun için milyarlar ayırdı. Tanıtımlar için ayrılan bütçe kurumdan kuruma değişiklik gösterse de 5 binden başlıyor, 2 milyona kadar varıyor. Tanıtımlar sadece reklam çalışmalarıyla da sınırlı kalmıyor, ilginç yöntemler deneyenler de var. Kimi kampusunu uçakla gezdiriyor, kimi tercih tırlarını yola çıkarıyor. Rıhtımlarda, meydanlarda stand kurandan, ilanlarda cep telefonunu paylaşan rektöre, kısa film hazırlayandan sosyal medyada tanıtım yapana kadar farklı yöntemleri deneyenler var.
Vakıf üniversiteleri televizyonlarda birkaç saniyelik reklam için 500 ile 16 bin lira arasında bütçe ayrıyor. Sponsorlu programların bedeli ise 100 bin TL. İllere ve semtlere göre değişiklik gösterse de 50 adet bilboard bedeli 20 binden başlıyor. Sosyal medyada düzenlenen tanıtım kampanyaları için üniversiteler 50 ile 80 bin arasında değişen ücretler ödüyor. Bu kampanyalarda hediyeli yarışmalar da varsa ödenecek miktara 5 bin lira daha ekleniyor. Yarışmalarda yüksek maliyetli hediyeler veriliyorsa ödenecek para daha da artıyor. Dijital medya tanıtımları için de yine 50 ile 100 bin TL arasında bütçe ayrılıyor. Tercih dönemi 17 Temmuz’da sona erecek. Üniversitelerin milyarlar harcayarak giriştiği tanıtım yarışları da o güne kadar devam edecek. Tanıtımlarda birbirinden ilginç yöntemler deneyen üniversitelerden bazıları şöyle:

Haberin Devamı

TÜRKKUŞU’YLA ANKARA TURU

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi, adaylara havadan şehir turu attırıyor. Her gün 13.00-14.00 saatleri arasında simülatörle dünya turu yaptırıyor. Pilotaj bölümünü tercih edecek öğrenciler de uçakla Ankara şehir turu ile farklı bir uçuş deneyimi yaşıyor. Adrenalin seviyesini yükseltmek isteyenler için paraşüt kulesi hazır. Tanıtım günleri her gün 09.00-18.00 saatleri arasında Türkkuşu Kampusu’nda devam ediyor.
İstanbul Bilgi Üniversitesi adaylara özel kişilik testi uyguluyor. Amaç, DISC kişilik envanteri ile öğrencilerin kariyerlerine atacakları ilk adımda kendilerini daha iyi tanımalarına ve doğru tercih yapmalarına yardımcı olmak.
İpek Üniversitesi Çankaya Kampusu’nda devam eden tercih ve tanıtım günleri kapsamında liselilere ‘tercih stresi’ konulu kısa film hazırlattı. Gençlerin rol aldığı kısa filmde, adayların seçmek istediği bölüm, ailenin istekleri ve bu süreçte öğrencinin yaşadığı sorunlar anlatıldı. Film kampusa gelen adaylar, ailelerin izlenimleri, üniversitenin gezilmesi gibi bölümlerden oluşuyor.

Haberin Devamı

0549 778 55 00’DAN ARAYABİLİRSİNİZ

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin de adayların merak ettiği soruları sosyal medya üzerinden yanıtlarken, ayrıca cep telefonunu da paylaştı. Üniversiteli olmak isteyenlere seslenen Prof. Dr. Şahin, twitter hesabından ve gazetelere verdiği ilanlarda cep telefonunu yazarak, “Akademisyenliğin en güzel yanlarından biri karar aşamasındaki üniversite adaylarına yardımcı olabilmek. Rektör ile öğrencinin arasında hiçbir engel olmamalı. Tercih dönemi boyunca dileyen tüm aday öğrenciler ve aileleri beni doğrudan 0549 778 55 00 numaralı kişisel telefonumdan arayabilirler. Bu önemli süreçte onlara her zaman destek ve yardımcı olmaya hazırım’’ dedi.
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin bu yıl aday öğrenciler için organize ettiği Tercih TIR’ı, İstanbul’u dolaşıyor. Başakşehir, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Şişli , Beykoz gibi 22 ilçede bir veya iki gün süreyle kalıyor. Adaylar ayrıca kampus dışında Kadıköy İskele, Bakırköy Özgürlük, Bahçelievler ve Şirinevler meydanlarında kurulan standlardan bilgi alabiliyor.

Haberin Devamı

ZİYARETÇİYE YURTTA KALMA İMKANI

Hacettepe Üniversitesi, Beytepe Kongre Merkezi’nde 11-12-13 Temmuz’da tanıtım günü düzenledi. Adaylar üniversitenin olanakları hakkında detaylı bilgi alırken, Rektör Prof. Dr. Murat Tuncer ile de görüşme fırsatı buldu. Organizasyonda ayrıca üniversitenin makine mühendisliği otomotiv programından öğrencilerin kendi üretimi olan elektrikli arabayla şov yapıldı.
Yeditepe ve Işık Üniversitesi ise İstanbul dışından gelen ziyaretçiler için yurtlarında konaklama imkanı sağlıyor. Adaylar öğretim üyelerinden bilgi alıp, kampusu yerinde tanıma fırsatı bulabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!