Balyoz davası 3 Kasım’da

Güncelleme Tarihi:

Balyoz davası 3 Kasım’da
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2014 01:00

ANAYASA Mahkemesi’nin (AYM) ‘hak ihlali’ kararının ardından yeniden görülmeye başlayacak Balyoz davası için ilk duruşma tarihini 3 Kasım 2014 olarak belirledi.

Haberin Devamı

Orgeneraller Çetin Doğan, İbrahim Fırtına, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Albay Dursun Çiçek’in de aralarında bulunduğu 236 sanığın yargılandığı davada, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman da tanık olarak dinlenecek. Anadolu Adalet Sarayı 4. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM’nin 18 Haziran 2014 tarihli ‘hak ihlali’ kararı doğrultusunda 236 hükümlünün infazlarının durdurularak tahliyelerine ve yeniden yargılanmalarına karar vermişti. Öte yandan Balyoz davasında aldıkları mahkûmiyet Yargıtay tarafından bozulan 88 sanığın yargılandığı davada, mahkeme ilk celse kararını vererek 25 sanığın beraatına, 62 sanığın ise dosyasını ayırarak yeniden yargılanmalarına hükmetmişti. Dosyası ayrılan 62 sanığın davası ise 10 Kasım 2014 gününe ertelenmişti. Bu duruşmada da eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman tanık olarak dinlenecek.

YENİ DAİRE GELİYOR

Anayasa Mahkemesi kararıyla yeniden yargılamaya karar verilen Balyoz ve Ergenekon davasının temyiz incelemesine bakacak olan yeni daire ve bu dairenin yeni üyelerini de belirleyecek Yargıtay 1’inci Başkanlık Kurulu seçimleri dün tamamlandı. Yargıtay’ın yeniden yapılanmasını sağlayacak 5’inci Yargı Paketi ile sayısı 8’den 12’ye yükseltilen Kurul’un yeni üyeleri belirlendi. Ağırlıklı olarak eski üyelerden oluşan 12 kişilik yeni Kurul’un, 10 gün içinde, iş durumunu dikkate alarak ceza ve hukuk dairelerinin sayısı ile bu daireler arasındaki iş bölümüne ilişkin karar tasarısını hazırlaması ve Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nun onayına sunması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!