Ve o yarışı Messi kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Ve o yarışı Messi kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2014 06:10

3. Dünya Kupası’nda da Arjantin ile mutlu sona ulaşamadı, Maradona efsanesini bitiremedi.

Haberin Devamı

Altın Top ödülünü alsa da Messi, kıyaslandığı Maradona karşısında yine varlık gösteremedi. 2018 Dünya Kupası’na kadar Maradona’nın büyüklüğü ve rakipsizliği tescillendi. MARADONA ve Messi... İkisi de Arjantin ve Dünya futboluna damga vuran iki isim. Vatandaş olmalarına rağmen sürekli kıyaslanan ikili arasındaki amansız yarış, Brezilya’daki Dünya Kupası sonrası yeni bir boyut kazandı... Messi, 3. Dünya Kupası’nda da mutlu sona ulaşamadı, Maradona karşısında bir kez daha boynu bükük kaldı. 1986’da Arjantin’i tek başına Dünya Kupası şampiyonluğuna taşıyan Maradona, 1990’da da final görmüş ama Almanya’ya kaybetmişti.

SİLİK VE BAŞARISIZ
Messi’nin Dünya Kupaları’nda Maradona ile kıyaslandığındaki silik futbolu ve başarısızlığı dünya basınına da konu oldu. Tangocular arasındaki amansız rekabette Maradona’nın büyüklüğü ve rakipsizliği şimdilik 2018 Dünya Kupası’na kadar tescillenmiş oldu...

Haberin Devamı

Altın Top’u aldı tartışma başladı

ALMANYA’ya yenilerek, Dünya Kupası’nda ikinci olan Arjantin’in yıldızı Lionel Messi’nin Altın Top Ödülü’ne layık görülmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Kupayı izleyen gazetecilerin oylarıyla bu ödülü alan Messi’yi başta İspanya olmak üzere dünya basını da eleştirdi. FIFA’nın, Messi’yi mutlu etmek için böyle bir karar aldığı öne sürüldü.

GÜNÜN SORUSU

Messi o ödülü hak etti mi?

HAKAN ÜNSAL

Ekstra oynamadı
MESSI’nin gönül rahatlığıyla hak ettiğini söyleyemem. Dünyanın en iyi futbolcusu ama bu Dünya Kupası’nda Arjantin’i finale taşıyacak kadar ekstra oynamadı, finalde de öyle oynamadı. Altın Top’u da hak edecek çok bir şey yapamadı. Benim oyum James Rodriguez’e giderdi.

İLKER YASİN

Onun hakkıydı
ZATEN turnuvada 4 maç üst üste maçın adamı seçilen başka bir oyuncu yok. Messi bu alanda tek oyuncu. Bu özellikleri ile bile turnuvanın en iyi oyuncusu seçilmeyi hak ediyor. Belki finalde golü Müller atsaydı, aday gösterebilirdim. Messi bu ödülü ve unvanı hak etti.

İLHAN SÖYLER

Rodriguez’e yazık
MESSI’nin yükü bu turnuvada çok ağırdı. Devamlı vitrinde olduğu için Dünya Kupası’nda da kendini belli etti. Bir iki maçı kurtardı. O da Messi olduğu için... Ancak ondan iyisi Rodriguez’di. Genç ve büyük bir yetenek... Odül Kolombiyalı oyuncuya gitmeliydi.

Haberin Devamı

BÜNYAMİN GEZER

Tek başına savaştı
BANA göre Messi bu ödülü hak etmiştir. Çünkü Messi olmasaydı, Arjantin aynı Brezilya’nın durumuna düşüp turnuvayı hüsranla bitirebilirdi. Elbetteki turnuvada Robben, Rodriguez ve Neymar gibi yıldızlar da vardı. Tercih Messi’den yanaysa saygı duymak lazım.

KANAT ATKAYA

‘Küstürmeyelim’ ödülü
MESSI’ye verilen teselli ikramiyesi oldu bu ödül... Herkes tarafından onaylanan bir ödüllendirme olduğunu düşünmüyorum. Messi elbette büyük oyuncu. Bu tür ödülleri hak edip etmediği tartışılacak bir adam değil. Messi’den çok hak eden isimler vardı. Kroos ya da Müller gibi.

BİLGİN GÖKBERK

Futbol da kaybetmesin
KİM ne derse desin futbola duyguları, estetiği, yaratıcılığı, fanteziyi hatta romantizmi sokan Güney Amerikalılar, kaybederken bile farklı tatlar verip, farklı duygular yaşatıp, diğerlerinden farklı kaybediyorlar. “Makineler” kazansın ama Messi modeli ve futbol da çok fazla kaybetmesin.

KORAY DURKAL

Haberin Devamı

Genelinde evet
GRUP maçlarının tamamında maçın adamı ödülünün sahibi Messi oldu. Ancak çeyrek, yarı final ve finalde beklenen Messi’yi sahada göremedik. Gazetecilerin oylaması sonucunda bu ödülü alması, Messi’ye olan sempatinin bir sonucudur. Performans anlamında bir Alman alabilirdi.

Mutsuzum yaralıyım!

ALMANYA’ya uzatmalarda 1-0 yenilerek Dünya Kupası’nda ikincilikle yetinen Arjantin’in yıldızı Lionel Messi, kupayı alamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.
Tangocu süperstar, “Ağzımda acı bir tat var. Mutsuzum. Ortaya koyduğumuz oyundan sonra bu maçı biz hak etmiştik. Yenildiğimiz için kendimi yaralı hissediyorum. Elimize şanslar geçti, çok yakındık, çok yaklaştık. Aldığım ödülün hiçbir anlamı yok. Ben sadece kupayı kaldırmak istiyordum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Messi’ye verilen ödül çok yanlış

ARJANTİN’in efsane ismi Diego Maradona, Messi’nin en iyi oyuncu ödülünü hak etmediğini söyledi. Maradona, “Mümkün olsa Messi’ye cenneti veririm ama bu ödülün yanlış olduğunu düşünüyorum çünkü Messi’ye kazanmadığı bir şeyi kazandırmak istiyorlar. Tamamen pazarlama planı. Ülkem adına üzgünüm. Götze’nin golü içimi acıttı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!