Her istasyon başka dert

Güncelleme Tarihi:

Her istasyon başka dert
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2014 01:22

Kızılay-Batıkent arasında ulaşım hizmeti veren metro hattının, her bir istasyonunda farklı sorunlarla karşılaşan Başkentliler, yürüyen merdivenlerin çalışmamasına, asansörlerin de amacı dışında kullanılmasına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet, geçtiğimiz hafta “Yolcunun derdi raydan çıktı” haberiyle gündeme getirdiği Ankaray’ın Dikimevi ile AŞTİ istasyonları arasındaki problemlerin ardından, Kızılay ile Batıkent arasındaki metro istasyonlarını fotoğrafladı.
Metroyu kullanan vatandaşlar bazı istasyonlardaki bakım onarım çalışmalarının uzadığını savunarak, devre dışı kalan yürüyen merdivenlere ve engelli asansörlerinin işlevi dışında kullanılmasına tepki gösterdi. 1997’de Kızılay ile Batıkent arasında 12 farklı durakla hizmete giren metro hattının neredeyse her bir durağında farklı bir sorun olması Ankaralıların şikayetine yol açtı. Vatandaşlar, bir türlü bitirilemeyen yürüyen merdiven çalışmaları ve bazı duraklardaki tamiratların bir an önce tamamlanmasını talep etti.

Haberin Devamı

ELEKTRİK KABLOLARI KORKU SAÇIYOR

Hattın en yoğun kullanılan istasyonlarından olan Kızılay’ın Mithatpaşa metro girişindeki yürüyen merdiven, bakım-onarım çalışmaları dolayısıyla kullanılamıyor. Kızılay’daki mescit, asansör ve turnikelerden bazılarının inşaat malzemeleriyle dolu olması da bir vatandaşın “Burası metro durağından çok inşaat deposu haline dönüştü, Ankara’ya yakışmıyor” tepkisine neden oldu. Ulus istasyonundaki havalandırma sisteminden sarkan kablo yolculara korku saçarken, Atatürk Kültür Merkezi istasyonunda da tavandan sarkan elektrik kablolarının da demir bir direğe sarılmış olması vatandaşların tepkisine neden oldu.

ASANSÖRÜ İŞÇİLER KULLANIYOR

Hastane istasyonunda yapılan tamirat ve asansör çıkışının tam önüne döşenen çimento da yolcuların turnike ve asansörlere giriş çıkış yapmasını zorlaştırıyor. Engelli ve yaşlı vatandaşlara ayrılan asansörü ise işçilerin kullandığını belirten yolcular çalışmaların hızlandırmasını istiyor. Hattın son istasyonu olan Batıkent’te ise kırık dökük tavan panellerinden sarkan kablolar ve yürümeyen merdivenlerden dert yanan yolcular “İlk duraktan son durağa dert bitmiyor, hayatımızı kolaylaştırmak için metro yapıldı ama ilgisizlik hayatımızı zorlaştırdı” ifadelerini kullandı.

Kızılay metro durağı turnikelerinin girişinde inşaat malzemeleriyle birlikte boş köpek kulübeleri de dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!