Ekmek derdinden can derdine

Güncelleme Tarihi:

Ekmek derdinden can derdine
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2014 01:22

Son iki ayda 4 taksicinin bıçak ve silah zoruyla gasp edilmesi üzerine taksici esnafı, “Kelle koltukta çalışıyoruz. Ekmek derdinden, can derdine düştük” dedi. Aralık ayından bu tarafa 300 taksiyle sınırlı kalan ‘panik butonlu araç takip sistemi’ konusunda ise Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası, “Bir ay içerisinde bütün butonlar araçlarımıza takılıp uygulanmaya başlanacak” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Başkent’te son iki ayda 4 taksicinin bıçak ve silah zoruyla gasp edilmesi üzerine Gasp Büro’dan 2 polis takcisi olup, bölgede gaspçı avı başlattı.
Taksicilik yapan polisin de gasp edilmesi, gözleri Başkent’teki taksicilerin güvenliğine çevirdi. Ardı ardına yaşanan gasp olaylarının ardından Ankara Hürriyet, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası ile taksici esnafıyla görüştü. ‘Ekmek parası derdinden, can derdine’ düştüklerini belirten taksici esnafı, “Kelle koltukta çalışıyoruz” derken Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Vekili İzzet Yıldırım da takcisi gaspı ve ölümlerinin önüne geçebilmek amacıyla ‘panik butonlu araç takip sistemleri’nin hızlı bir şekilde bütün araçlara takılması için çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi. Şu an 300 takside ‘panik butonlu araç takip sistemi’ olduğunu belirten Yıldırım şu bilgileri verdi:
“Maalesef taksici esnafımız üzerinde bu tür insanlık dışı olaylar yaşanmaktadır. Ankara merkezde 7/24 kamu hizmeti veren meslektaşlarımız can ve mal güvenliği açısından risk altındalar. Takcisi gaspı ve ölümlerinin önüne geçebilmek amacıyla risk anında Ankara Emniyet Müdürlüğü ve odamıza sinyal gönderecek şekilde tasarlanan ‘iki merkezli panik butonu olan araç takip sistemleri’nin hızlı bir şekilde bütün araçlara takılması için çalışmalarımız son aşamaya geldi. Bir ay içerisinde bu butonlar araçlarımıza takılıp uygulanmaya başlanacak. Ayrıca ‘güvenlik kabini’ olan araçların ülkemizde acilen hayata geçirilmesi yönünde de hükümet ve muhalefet yetkilileriyle de görüşmelerimizi sürdürüyoruz.

ÇİNÇİN KABUSU

Haberin Devamı

Gasp olaylarıyla ilgili olarak emniyet birimleri ile de koordineli çalışmalar ve bilgi alışverişlerimizi sürdürüyoruz. Maalesef kentimizde taksici gasplarının yoğun yaşandığı bölgeler Altındağ’da Yenidoğan ve Çinçin başta olmak üzere Mamak, Çankaya’da ise Dikmen taraflarında ayda bir veya iki kez bu tür vakalarla karşılaşıyoruz. Yaklaşık 25 gün öncesinde Dikmen’de bulunan Turtaş Taksi Durağı da haraç vermediği için kundaklandı. Konuyla ilgili olarak polis fail yada faillerin yakalanması hususunda çalışmalarını sürdürüyor. Bizde esnafımızın yanında yer alarak olayın takipçisi oluyoruz.

Haberin Devamı

10 TAKSİCİDEN 1’İ TEHLİKEDE

Kelle koltukta çalıştıklarını aktaran taksici esnafı ise her on taksiciden birinin mutlaka gaspa uğradığını söyledi. Ekmek derdindeyken can derdine düştüklerini ifade eden esnaf ilgililerin bir an önce gerekli önlemleri almasını istedi. Esnaflar ise başlarından geçen gasp olaylarını şöyle anlattı:

Mehmet Gedik: İtfaiye Meydanı’ndan Nato Yolu’na giden bir yolcu aldım. Nato Yolu civarında silah çekti. Cep telefonu ve para istedi. Para olmadığını söyledim. Cep telefonunu verirken elindeki silahı kaptım. Bir süre araçta mücadele ettik. O esnada yoldan geçen diğer esnaf arkadaşlarım durdu. Gaspçıyı etkisiz hale getirdik ve polise teslim ettik.

Haberin Devamı

Burhan Biçer: Kolay kolay Yenidoğan ve Çinçin bölgelerine gitmek istemiyoruz. Onlar da bunu bildikleri için Cebeci diyorlar, sonra Aktaş derken bizleri bu Çinçin’e yaklaştırmaya çalışıyorlar. Dikmen’de ‘Aktaş’a gideceğim’ diyen bir yolcu aldım. Aktaş’tan da Çinçin’e gitmek istedi. Araçtan inmedi de. Çinçin’e gittik. Üzerinde parasının olmadığını beklersem para getireceğini söyledi ve gidiş o gidiş bir daha gelen olmadı.

Fatih Ayaşlı: İki sene önce Mithatpaşa Bulvarı’ndan Kayaş’a gitmek isteyen iki yolcu aldım. Kayaş taraflarında tenha bir sokakta aracı durdurdular. Yanımdaki bıçağı karnıma dayadı. Arkadaki de kafamdan tuttu. Para istediler. O akşam kazandığım bütün parayı aldılar. Ekmeğimizin peşindeyiz, canımızın derdine düştük.

Haberin Devamı

İsa Ar: Önlem alınmıyor. Esnaf arkadaşlarımız öldürülünce ancak eylemler yapıyoruz ama bir sonuç olmuyor. Bugün başkasının başına gelecek yarın benim başıma gelebilir. Risk altında çalışıyoruz. Maddi manevi risk alıyoruz. Allaha emanet kelle koltukta çalışıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!