Tarihin en yüksek ikramiyesini aldılar

Güncelleme Tarihi:

Tarihin en yüksek ikramiyesini aldılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2014 15:33

1954 yılındaki FIFA Dünya Kupası finalini ilk kez Macaristan'a karşı kazanan Batı Almanya takımına ödül olarak 2 bin 500 mark, bir televizyon, bir deri bavul ve bir motosiklet verilmişti. 60 yıl sonraki kupa ödülü ise 3 yüz bin euro.

Haberin Devamı

2014 yılın Dünya Kupası'nı kazanan kaptan Philipp Lahm ve 22 takım arkadaşı futbol kariyerlerinin doruk noktasına geldi. Alman Futbol Federasyonu (DFB) "Panzerler"e adam başı 3 yüz bin euro ödeyerek Alman milli takım tarihinin en büyük ikramiyesine imza attı.

"SEVE SEVE ÖDERİZ"
DFB Başkanı Wolfgang Niersbach bu yüklü miktarı 53 gün mücadele veren oyunculara "seve seve" ödediğini ifade etti. Dördüncü şampiyonluğun DFB'ye toplam 11.16

Tarihin en yüksek ikramiyesini aldılar
milyon euroya mal olduğu tahmin ediliyor.

Bunun yanı sıra Uluslararası Futbol Organizasyonu (FIFA) Dünya Şampiyonu olan Almanlara 35 milyon dolar (25.6 milyon euro), ikinci olan Arjantin takımına da 18,3 milyon euro ödeyecek. DFB, kupa süresi boyunca kazandığı üç milyon euroyu Alman Futbol Ligi (DFL) ile paylaşacağını belirtti.

Haberin Devamı

8 OYUNCUYA BÜYÜK İKRAMİYE
3 yüz bin euroluk ödülü alacak oyuncular şunlar: Manuel Neuer, Thomas Müller, Philipp Lahm, Jérome Boateng, Mesut Özil, Per Mertesacker, André Schürrle ve bir dakika bile sahaya çıkmayan yedek kalecisi Ron-Robert Zieler.

BİR BAVUL, BİR MOTOSİKLET
Almanların "Bern Mucizesi" adıyla tarihe geçen 1954 yılındaki şampiyonluğu 2 bin 500 mark, bir televizyon, bir deri bavul ve bir motosiklet ile ödüllendirilmişti.
1974 yılında Franz Beckenbauer başkanlığında şampiyon olan Almanlara ise 70 000 mark ve bir araba verilmişti. 1990 yılında takımın kaptanlığını üstlenen Lothar Matthäus ve diğer oyuncular İtalya'da kazandıkları kupa için 125 bin mark almıştı.
2008 yılındaki Dünya Kupası'nda İspanyollar tarafından yenilen Alman milli takımı 150 bin euro ile ödüllendirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!