SES'ten hastane birleştirme eylemi

Güncelleme Tarihi:

SESten hastane birleştirme eylemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2014 14:44

İZMİR'de, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin kapatılmaması için haftalardır mücadele veren Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi üyeleri, bu kez de hastanenin birleştirme adı altında kapanacağını belirterek bir basın açıklaması yaptı. SES İzmir Şubesi üyelerine destek veren CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, mücadelenin süreceğini söyledi.

Haberin Devamı

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi bahçesinde toplanan SES İzmir Şubesi üyeleri ve Göğsünü Siper Et Platformu adına konuşan Vildan Akçakaya, Sağlık Bakanlığı'nın bu hastaneyi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirmek istediğini söyledi. "Bakanlığın bu iki hastaneyi birleştirmek istemesindeki nihayi hedefi nedir" diye soran Akçakaya, "Bayraklı'daki şehir hastanesi bitince, Göğüs Hastanesi'ni de oraya taşıyıp, bu güzel yeşillik İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin emrine mi verilecek yoksa alışveriş merkezi mi yapılacak? Kurumsal kimliğimizden, Göğüs Hastanesi ismimizden ve İzmir'e nefes veren palmiye, çam, manolya, akasya, çınar, defne, dut, nar ve muşmula başta olmak üzere 24 farklı ağaç çeşidi ile 1074 ağaçlı yurdumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Verem hastaları ile bulaşıcı hastalığı olanlar, normal hastalarla aynı hastane içinde kapalı alanlarda yan yana olamazlar. Ortak acil, ortak yoğun bakım ve ortak poliklinik mümkün değildir. Bu hastane son nefesini verirken bile tertemiz bir hava alabilen milyonlarca insanların mekanıdır. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Zafer Çukurova ile görüşmek istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Eyleme destek veren CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven ise, "Hastanelerin yerine neler yapılacak? Hükümet, bütün hastaneleri birleştirip sonra özelleştirmek istiyor. Önce bu hastane klinik haline getirilecek sonrada taşınıp Bayraklı'ya geçecek. 104 yıllık bir hastane yok edilmek isteniyor. Yarın da diğer hastanelere sıra gelecek. Hastalar Bayraklı'daki 3 bin yataklı hastaneye taşınacak. Peki oraya hastalar nasıl ulaşacak? Konak'taki bir hasta Bayraklı'ya nasıl gidecek, işte bunlar düşünülmüyor. Düşünülen boşaltılacak olan hastanelerin yerleri. Oraya neler yapılacak bunlar düşünülüyor. Hastalar, hasta yakınları, doktorlar ve yurttaşlar ile bu sorunun üstesinden hep birlikte geleceğiz" diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!