Atilla Sertel tartışmayı anlattı

Güncelleme Tarihi:

Atilla Sertel tartışmayı anlattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 01:16

İZMİR Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, biri basın danışmanı diğeri muhabir iki İGC üyesindeki konuşma üzerinden çıkan tartışmalarla ilgili açıklama yaptı. Sertel, inanmadığı, kesin kanıtların olmadığı konuyla ilgili açıklama yapmayı veya kınamada bulunmayı doğru bulmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Atilla Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Reşat Yörük ile Yeni Asır Gazetesi muhabiri Tolga Tekin arasındaki sorun sonrası tartışmalar ve kendisini hedef aldığını söylediği yayınlarla ilgili açıklama yaptı. Sertel, iki üyenin arasındaki sorunu çözmek için çaba sarfettiğini belirterek "Tolga'ya ilk gün Reşat'ın sözlerinden bir tehdit hissedip hissetmediğini sordum. Çalıştığı gazetedeki köşe yazısında yazıldığı gibi can güvenliğiyle ilgili tehdit algılayıp algılamadığını sordum. Bana 'Yok başkanım. Öyle bir algılama olmadı' dedi. Tolga bana Reşat Yörük'ün sözlerini tehdit anlamına gelip gelmeyeceğini de sordu. Ben de Vali ve Emniyet Müdürü'ne çağrı yaparak 'Tolga'nın başına gelen bir şey gelirse sorumlusu bu arkadaştır' diye yazılan yazının anlamını sordum. 'Can güvenliğiyle ilgili bir tehdit hissetiysen Savcılığa başvurman gerekirdi' dedim. Bana düşüneceğini söyleyen Tolga daha sonra Savcılağa başvurdu" dedi.

Haberin Devamı

Sertel, Tolga Tekin'den sonra Reşat Yörük'le de konuştuğunu belirterek "Reşat, Cumhuriyet mahallesinde otobüs seferlerine tepkilerle ilgili haberlerin birileri tarafından kurcalandığı, işin başında Tolga'nın olduğu bilgisi üzerine ağabey refleksiyle aramış. Adı geçtiği için Tolga'ya bu tip konularda dikkat etmesini istemiş. Tamamen mesleki etik kuraları içinde ağabey kardeş diyaloğu içinde bir konuşma olduğunu söyledi" dedi. Sertel, "Konu Savcılıkta.Konuşmalar, tapeler, tanıklıklar, şahitlikler hepsi dökülecek. Bunlar olmadan önce ikisini de biraraya getirip sorunu tatlıya bağlamak istedim. İkisi de kabul etmedi" dedi.

İGC Başkanı Sertel, konuyla ilgili daha sonra açıklama yapmadığı, olayı kınamadığı için kendisinin hedef alındığını söyledi. Sertel "Ben inanmadığım, kesin kanıtlar olmadığı sürece İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin her konuda açıklama yapmasını doğru bulmuyorum. Her iki üyemizi de yakından tanıyorum. Hiç sinirlendiğini görmediğim, ailesini ve kendisini yakından tanıdığım Reşat Yörük'ün hep aklı selim içinde hareket ettiğini gördüm. Böyle bir arkadaşı kınanmasını vicdanda yara açacağını düşündüğüm, kınamanı doğru olmadığını düşüyorum. Cemiyet Başkanı kendi üyesini kınarsa arkasında üyeliğinin sona ermesi için disiplin uygulaması başlatmalıdır. Kınama somut delillerle, ahlaki açıdan, kişilik açısından yaptığı olumsuzluklar İGC'ye, camiye zarar veriyorsa yapılmalıdır" dedi.

Haberin Devamı

Konuyu kapatmak istediğini çünkü konu savcılık veya mahkemeye intikal ettiğini belirten Sertel, "Bu meselenin Tolga ve Reşat'la başlatılan, aslında Tolga ve Reşat hiç haketmedikleri halde birbirleriyle hasmane ve düşmanca gösterilerek sürdürülen bu projenin ardında neler olup olmadığını çok yakında kamuoyu öğrenir. Ben İGC üyelerine karşı sorumluyum. Camianı başındaysanız herkese eşit ve adil davranmak zorundasınız. Özetle İGC kendi problemlerini kendi içinde çözmeye muktedirdir. Aslında Tolga ve Reşat birbirlerini seven ve sayan insanlardır. Birbirlerine kırılmışlar. Onlar, uzlaşırlar, sarılırlar. Başkaları karışmasa onlar sorunu rahatça çözer" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!