'Filenin Fidanları' projesi başladı

Güncelleme Tarihi:

Filenin Fidanları projesi başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2014 10:14

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve Amway firmasının işbirliğiyle gerçekleştirilen "Filenin Fidanları" projesi kapsamında, Trabzon'daki okullara voleybol setleri dağıtıldı.

Haberin Devamı

19 Mayıs Spor Salonunda düzenlenen programa, Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, TVF Başkanı Özkan Mutlugil, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Amway Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu, milli voleybolcular Ediz Kaan Fırıncıoğlu, Arelya Karasay ile okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Projenin başlangıcının Trabzon'da yapılıyor olmasının çok anlamlı olduğunu belirten Vali Yardımcısı Ertekin, "Trabzon bir spor kenti ve voleybolda mücadele eden önemli takımları bulunuyor. Aslında gençlerimizin spora olan ilgisinin arttığı bir şehir. Bu çalışma için ilk olarak Trabzon'un seçilmesi de bu açıdan anlamlı olmuş. Bu çalışmanın hem kentimiz hem de ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

TVF Başkanı Mutlugil ise federasyon olarak gençlerin spora başlamasının tek amaçları olduğunu vurgulayarak, "Voleybol sporunun ülke geneline yayılmasını sağlayarak bu sporu geliştirmek istiyoruz. Bu anlamda federasyon olarak ülkemizde 7-12 yaş arasındaki çocuklarımızı voleybol ile buluşturarak onların spor kültürünü kazanmalarını sağlıyoruz. Amacımız ülkemizin her ilçesinde ve okulunda çocuklarımızı sporla buluşturmak" diye konuştu.

Amway Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Çorbacıoğlu da proje kapsamında okullara gönderilecek 300 mini voleybol seti ile geleceğin sporcularının yetişmesine katkı sağlanacağını kaydetti.Konuşmaların ardından programa katılan okul yöneticileri ve öğrencilere, içerisinde voleybol filesi, voleybol topu ve oynama kitapçığının yer aldığı setler dağıtıldı.

Türkiye genelinde 7-12 yaş grubundaki çocukların spora ve voleybola ilgilerini artırarak, geleceğin voleybolcularının yetişmesine fırsat yaratacak "Filenin Fidanları" projesi kapsamında, İstanbul, Bursa, İzmit, Adapazarı, Zonguldak, Eskişehir, Manisa, İzmir, Antalya, Konya, Aksaray, Kayseri, Samsun, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Mardin, Muş ve Van'da belirlenen okullara bundan sonraki süreçte de özel setlerin dağıtılmasına devam edileceği bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!