32 yıl sonra aynı görüntü

Güncelleme Tarihi:

32 yıl sonra aynı görüntü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2014 12:23

Dünya Kupası final maçında Alman kaleci Neuer’in Arjantinli Higuain’e yaptığı müdahale tepki çekerken, pozisyonu es geçen hakem Rizzoli de eleştirilerin odağına yerleşti.

Haberin Devamı

Almanya ile Arjantin’i karşı karşıya getiren final maçının 57. dakikasında ceza sahasına gönderilen topa hareketlenen Higuain, kaleci Neuer’in sert müdahalesiyle bir anda yer kaldı. Pozisyon sonrası yerde kalan futbolcu, İtalyan hakem Nicola Rizzoli’nin takdir hakkını Almanya’dan yana kullanmasıyla adeta çılgına döndü. Faule maruz kalmasına rağmen tam tersi bir karar veren Rizzoli’nin tavrı sonrası oldukça sinirlenen Higuain, yerden kalkmasına rağmen darbenin şiddeti nedeniyle bir kez daha yere yığıldı.

İtalyan hakem Rizzoli’nin bu kararına sosyal medyadan da büyük tepki geldi. Neuer’in hareketinin kesin penaltı olduğunu iddia eden futbolseverler, Rizzoli’nin maçın kaderiyle oynadığını belirtti.

Schumacher’in veliahtı Neuer
Neuer’in bu hareketi 1982 Dünya Kupası’nda kaleci Toni Schumacher'in, Battiston'a yaptığı hareketi akıllara getirdi.

1982 Dünya Kupası’nda, Batı Almanya ile Fransa arasında oynanan yarı final maçının ikinci yarısında, Fransız savunma oyuncusu Battiston, Schumacher ile karşı karşıya kaldı. Topu Schumacher’in üstünden aşırtmak isteyen Battiston, Alman kalecinin kalça darbesiyle kendini yerde buldu. Bilincini kaybeden Battiston'un pozisyon sonrası 2 dişi kırılırken, omurları da zarar gördü.

Bu hareket sonrası uzun yıllar tehditler alan Toni Schumacher, 2012 yılında yaptığı bir açıklamayla Battison’dan özür diledi. Fransız futbolcu da Schumacher’i affettiğini söylerken, “Hiçbir zaman hareketin kasten yapılıp yapılmadığını bilemeyeceğiz" ifadeleriyle kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Haberin Devamı

32 yıl sonra aynı görüntü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!