Hessen ‘Türk polis’ arıyor

Güncelleme Tarihi:

Hessen ‘Türk polis’ arıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2014 11:06

GÜNEYDOĞU Hessen Emniyet Müdürlüğü, Offenbach kent merkezinde göçmen gençleri polis mesleğine yönlendirmek amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Almanya’da değişen nüfus yapısına dikkat çeken Emniyet Müdürü Ullmann, şunları söyledi:
“Polis teşkilatında göçmen kökenli gençlere her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Biz de daha fazla göçmen kökenli genç yetiştirmek istiyoruz. Amacımız genç insanları geleceğimiz için kazanmak. Artan göçmen kökenli nüfus, polis teşkişlatına da bir nevi ayna olmalı. Mesleğimiz için dilin dışında kültür de önemli. Polislerimiz, olayların çözümünün yanı sıra suçların önlenmesi konusunda çalışıyor.”

Hessen Eyaleti Emniyet Müdürlüğü’ne yılda yaklaşık 300 kişinin işe alındığını belirten Hüsamettin Eryılmaz da Türk pasaportlu gençlerin polis olabileceğini açıkladı. Eryılmaz, “Gençlerin Almanya’da beş yıl ikamet etmesi ve süresiz oturma iznine sahip olmaları yeterli. Bu mesleğini seçen gençler iyi bir geleceğe sahip olacak” dedi.

İzmir kökenli polis memuru Sercan Arnitalı önyargıların yıkılması gerektiğini söyledi. Türkçe’nin çok önemli olduğunu belirten Arnitalı, “Almancası yetersiz Türk ailenin yaşadığı olumsuz bir duruma Türk kökenli bir polis memuru gönderilirse, aile derdini daha rahat anlatabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!