Hamas'tan "Halid Meşal Türkiye'de" iddiasına yanıt

Güncelleme Tarihi:

Hamastan Halid Meşal Türkiyede iddiasına yanıt
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2014 08:52

Hamas lideri Halid Meşal'in dün gizlice Türkiye'ye geldiğine ilişkin haberler yalanlandı. İddialara ilişkin yalanlama bizzat Hamas'tan geldi.

Haberin Devamı

İsrail gazetesi Jerusalem Post'un internet sitesinde yer alan habere göre, Hamas'tan yapılan açıklamada, Meşal'in İsrail ile Hamas arasında ateşkes sağlanması için izlenebilecek yolları ele almak üzere Türkiye'ye gittiğine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Söz konusu ilk olarak İsrail televizyonu Kanal 2 tarafından ortaya atılmıştı.

CAN KAYBI ARTIYOR
İsrail'in geçen haftadan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 172 kişi hayatını kaybederken, 1,260 kişi de yaralandı.

Filistin uzlaşı hükümetinin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el Hasayine, bugün yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 560 evin tümüyle zarar gördüğünü belirtti.

AA muhabirine konuşan Hasayine, "İsrail'in Gazze'de geçen pazartesi günü başlattığı saldırılardan şimdiye kadar 560 ev tümüyle, 12 bin 800 ev ise kısmen zarar gördü" dedi.

Haberin Devamı

İsrail kaynaklarına göre ise Gazze'den atılan füzeler nedeniyle 11'i füze şarapneli isabet etmesi, 36'sı sığınaklara kaçarken düşme, altısı siren sesinden kaynaklanan trafik kazası ve 151'i panik sonucu olmak üzere 208 İsrailli yaralandı.

İSRAİL: 1470 HEDEF VURDUK
İsrail Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 1,470 yerin hedef alındığı belirtilerek, "bunlardan 210'unun tüneller, 770'inin füze rampaları, 69'unun eğitim alanları, 63'ünün silah üretilen atölyeler ve depoların olduğu" iddia edildi.

Açıklamada, "Koruyucu Hat" operasyonunun başladığından bu yana Gazze'den İsrail'e 980 roket atıldığı, bunlardan 760'ının İsrail topraklarına düştüğü, 200 roketin de İsrail'in "Demir Kubbe Savunma Sistemi" tarafından havada imha edildiği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!