Dini siyasette kullanmak günah

Güncelleme Tarihi:

Dini siyasette kullanmak günah
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2014 02:17

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı akademisyenler ve din adamlarıyla Gençlerbirliği tesislerinde yaptığı iftarda, Diyanet’i kuran ve geliştiren parti olmalarına rağmen Anadolu’da ‘CHP dine karşı’ algısını kıramamaktan yakındı.

Haberin Devamı

CHP Lideri konuşmasında özetle şunları söyledi:

BU TÜR GECELER İLK KEZ OLUYOR

CHP olarak bizim bir şanssızlığımız var, darbe olur en büyük zararı biz görürüz ama biz darbeci oluruz. Herkesin inançlarına saygılı oluruz ama biz inançların karşısında bir parti gibi lanse ediliriz. Yok böyle bir şey. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran da geliştiren de CHP’dir. Ama gidin Anadolu’ya, ‘CHP dine karşı parti.’ Niye dine karşı? Çünkü biz dini siyasette kullanmak istemiyoruz, ‘günahtır’ diyoruz. Bu tür geceler belki ilk kez benim genel başkanlığım döneminde oluyor, olsun, ne kadar güzel.

HAYATI SORGULAYACAĞIZ

Gençliğimde uzun favorilerim vardı. Bir arkadaşım tarafından ‘Bu favorileri kimin böyle bıraktığını biz çok iyi biliyoruz’ diyerek yargılandım. Oysa benim iç dünyamı, bilgimi, birikimimi bilmiyor. Ama benim favorimle bana bir değer biçiyor. Bundan artık Türkiye’nin kurtulması lazım, bizi biz yapan aklımız aslında. Yine bir arkadaşımız söyledi, ‘Müslüman dünyası neden bu durumda’ diye. İslamiyet’in doğuşunu benden daha iyi bilirsiniz, kadına ilk hakkı veren Hazreti Muhammed’tir. Aklı kullanmamız lazım, akıl Allah’ın bize ihsan ettiği en büyük lütuftur. Çünkü hayatı sorgulayacağız. Çocuk dillendiği andan itibaren sorar, ‘Bu ne?’ diye.

Haberin Devamı

MANASINI TARTIŞMALIYIZ

Bir Sayın Bakan, Of’ta bir konuşma yaptı, ‘Biz Müslüman bir ülkeyiz bizden mucit çıkmaz, biz ara eleman yetiştireceğiz’ dedi. Bu insanın aklını inkâr etmektir, niye çıkmasın? İnsanoğlu tekerleği 3 milyon yılda buldu ancak şu anda her saniyede birden fazla buluş yapılıyor. Bilgi çağını yaşıyoruz, ‘oku’ diye başlıyorsa kutsal kitabımız, bizim o bilgiyi ve bilimi bilmemiz lazım. İnsanoğlunu tanımamız lazım, insanoğlu aslında ayrı bir kainattır. Diyanet’ten emekli bir arkadaşımız, ‘Kuran okundu ama keşke meaili de okunsaydı’ dedi. Ne olduğunu bilmeliyiz, elbette ki Arapçası okunmalı ama mealini de okumamız, bilmemiz gerekiyor. Sonuçta biz Türkçe biliyoruz. Manasını tartışmalıyız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!