IŞİD’den tövbe kartı

Güncelleme Tarihi:

IŞİD’den tövbe kartı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2014 23:09

IŞİD karşıtları için yaptırılan tövbe kartlarının metni sosyal paylaşım sitelerinde yayınlandı.

Haberin Devamı

Söz konusu kartların, Irak ve Suriye’de etkili olan ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde tutan IŞİD’in, daha önce kendisine karşı savaşmış ya da farklı bir örgütte yer almış kişilere özel olarak hazırlandığı belirtiliyor. Tövbe metninde ise, “IŞİD’in bilgisi olmaksızın hiçbir gruba katılmamaya veya grup kurmayacağıma, daha önce bağlı olduğu grup ve kendi şahsıma ait silahlarımı teslim edeceğime, Sahvelerin (Özgür Suriye Ordusu, İslami Cephe ve Nusra Cephesi) kontrolündeki bölgelere gitmeyeceğime söz veriyorum” ifadeleri yer alıyor. Tövbe etmek isteyenler, iki vesikalık fotoğrafla birlikte IŞİD’e başvuruyor.

Irak’ın başkenti Bağdat’ın Zeyyune semtindeki yerleşim birimlerine düzenlenen silahlı saldırıda, 29’u kadın en az 33 kişi hayatını kaybetti. Kimliği belirlenemeyen silahlı saldırganların cumartesi gecesi açtığı ateşte, en az sekiz kişi de yaralandı. Fransız haber ajansı AFP, saldırıda susturuculu silah kullanıldığını duyurdu. Baskın yapılan binalardan birinin üzerine, “Fuhuşun kaderi budur” yazılması dikkat çekti. Şii nüfusun ağırlıklı olduğu yerleşimde daha önce de kadınlara yönelik kanlı baskınlar düzenlenmişti.

IŞİD’den tövbe kartı



Nijerya’da faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı Boko Haram örgütünün lideri Ebubekir Şeku video kaydıyla IŞİD’e desteğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!