'Bağdadi’nin eşi, rahibe takasıyla kurtuldu' iddiası

Güncelleme Tarihi:

Bağdadi’nin eşi, rahibe takasıyla kurtuldu iddiası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2014 01:00

IRAK’ta terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) kendisini ‘Halife’ ilan eden lideri Ebu Bekir Bağdadi’den sonra ailesiyle ilgili görüntü ve bilgiler de ortaya sürülmeye başlandı.

Haberin Devamı

IŞİD’in 9 Haziran’da Musul’u ele geçirmesinin ardından ilk kez geçen hafta Musul’da bir camide cuma hutbesi verirken görülen Bağdadi’nin eşi ve çocuklarına ait olduğu iddia edilen görüntüler de ilk kez yayınlandı. Bağdadi’nin eşi Soca Hemid Dilemi ve çocuklarıyla ilgili en şaşırtıcı iddia ise, Suriye’de rehin tutulan 12 rahibeye karşılık bırakılan kadınlar arasında oldukları.

Zira, Suriye’nin başkenti Şam’ın Malula beldesinde kaçırılan 12 rahibe, Suriye cezaevlerindeki 150’den fazla kadın tutuklu karşılığında 10 Mart’ta serbest bırakılmış ve Lübnan ile Katar güvenlik heyeti tarafından Suriye-Lübnan sınırında teslim alınmıştı. Rahibeler, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad rejimine karşı savaşan radikal gruplar tarafından geçen yıl aralıkta kaçırılmıştı. Bağdadi’nin eşiyle ilgili takas iddiası, kaçıran örgütün IŞİD’le bağlantısı iddialarını da güçlendiren nitelikte. Tüm bu iddialar, Lübnan merkezli LBC TV’nin haberinde yer aldı. Haberdeki görüntülere göre, 12 rahibeye karşılık serbest kalan tutuklular arasında Bağdadi’nin eşi, çocukları ve kız kardeşi de vardı. Görüntülerin yanında bir de Bağdadi’nin eşi Dilemi’ye ait olduğu belirtilen, fakat videodaki görüntülerle benzerliği şüphe uyandıran bir fotoğraf da yayınlandı.

Haberin Devamı

Bağdadi’nin eşi, rahibe takasıyla kurtuldu iddiası
IŞİD TÖVBE METNİ YAYINLADI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!