Kaçak kazıda can verdi

Güncelleme Tarihi:

Kaçak kazıda can verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2014 01:11

İZMİR'in Urla İlçesi'nde, dere yatağında tarihi eser bulma umuduyla kazı yapan Hıdır Erdoğdu, açığa çıkan metan gazından zehirlenerek yaşamını yitirdi. Erdoğdu'nun cesedi, birlikte kazı yaptığı arkadaşı Alpay Tüfek'in ihbarıyla bulundu.

Haberin Devamı


Taş işçiliği yapan 44 yaşındaki Hıdır Erdoğdu ile Alpay Tüfek, üç gün önce tarihi eser bulunduğunu düşündükleri, Urla'nın Bozallı bölgesindeki dere yatağında kazı çalışması yaptı. Yatay ve aşağıya doğru meyilli olarak yaklaşık 10 metre ileriye kadar kazı yapan arkadaşlardan Alpay Tüfek, gece çalışmaya ara verip ailesinin yanına gitti. Hıdır Erdoğdu ise kazıya devam etti.
Bugün saat 11.30 sıralarında tekrar kazı bölgesine gelen Alpay Tüfek, arkadaşını bulamayınca polisten yardım istedi. Polisin de itfaiye görevlilerine haber vermesi üzerine kazı yapılan alanda çalışma yapıldı. İçinde su da biriken çukur içerisinde Hıdır Erdoğdu'nun cesedi bulundu.
Uzun süre gazdan etkilenmemek için çukura giremeyen ekipler, Erdoğdu'nun cesedini daha sonra dışarıya çıkardı. Hıdır Erdoğdu'nun, kazı sırasında açığa çıkan metan gazından zehirlenerek öldüğü sanılıyor. Erdoğdu'nun cesedi, nöbetçi savcının incelemesinden sonra kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Erdoğdu'nun ölümünün ardından arkadaşı Alpay Tüfek polis tarafından gözaltına alındı. Olay yerindeki incelemeleri izleyen Hıdır Erdoğdu'nun yakınları büyük üzüntü yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!