Avrupalı Türk'ün şikayeti Bulgar yolları

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Türkün şikayeti Bulgar yolları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2014 13:40

Sırbistan’da hırsızlık olaylarının fazla olmasından yakınan Avrupalı Türkler, Bulgaristan’ın da yollarından şikâyet ediyor

Haberin Devamı

Avrupa’nın farklı ülkelerinde çalışan Avrupalı Türkler okulların tatil olması ve bayramı yakınlarının yanında geçirmek üzere yola çıktı. Çok sayıda ülkeyi geçerek binlerce kilometrelik kat eden Avrupalı Türkler, ana vatanları Türkiye’ye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Sıcak altında gerçekleşen yolculuklar ise zorlu geçiyor. Türkiye’ye akın etmeye başlayan Avrupalı Türklerin en büyük şikayeti ise Bulgaristan’ın bozuk yolları.

Avrupalı Türkün şikayeti Bulgar yolları

Sırbistan’da hırsızlık olaylarının fazla olmasından yakınan Avrupalı Türkler, Bulgaristan’ın da yollarından şikâyet ediyor. Sıla yolcuları Türkiye’ye gelişlerinde daha çok Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule ve İpsala sınır kapılarını kullanıyor. Artış daha çok hafta sonunda yaşanıyor.

Haberin Devamı

Yolculuklarının yorucu geçtiğini belirten Arif Aksoy, Sırbistan’da hırsızlık olaylarının yaşandığını söyledi. Aksoy, Bulgaristan’ı ve Türkiye gümrüğünü de çok rahat bir şekilde geçtiklerini kaydetti. İsmail Özdemir de yolculukları sırasında ciddi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirterek, “Bulgaristan’ın yolları bozuk. Yolları çukurlu ve hasarlı olması arabalara zarar veriyor. Gümrük sahasında eskine göre çok daha rahat geçtik.” dedi.

Yolculuğunun çok iyi geçtiğini belirten Murat Yıldız ise gümrüklerde herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ancak Bulgaristan’da yolların bozuk olduğunu ifade etti. Hamidullah İmrak da Bulgaristan’daki yolların bozuk olması dışında yolculuğunun iyi geçtiğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!