Rusya ve Ukrayna liderlerini Dünya Kupası finali de barıştıramadı

Güncelleme Tarihi:

Rusya ve Ukrayna liderlerini Dünya Kupası finali de barıştıramadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2014 01:00

FIFA 2014 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan Brezilya, yeşil sahalarda bozguna uğramasının ardından siyasi alanda da büyük bir mağlubiyet aldı. Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff’in bu gece oynanacak Almanya-Arjantin final maçında Ukrayna ve Rusya liderlerini bir araya getirme çabaları boşa çıktı.

Haberin Devamı

Brezilya, Rusya lideri Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Peter Poroşenko’nun Maracana Stadyumu’nda buluşarak Ukrayna krizini görüşeceklerini, Cumartesi akşamı şu açıklamayla duyurdu: “Ukrayna lideri Peter Poroşenko Brezilya liderinin final maçı davetini kabul etmiştir.”

Bu açıklamadan kısa süre sonra Kremlin adına konuşan Putin’in sözcüsü Dmitriy Peskov, “Dünya Kupası final maçında Vladimir Putin ile Peter Poroşenko arasında planlanmış ikili bir görüşme yok. Ancak biz böyle bir temasın yapılmasına da kapalı değiliz” beyanında bulundu.

Ancak Brezilya’nın arabuluculuk girişimi Cumartesi gece yarısına doğru başarısızlıkla sonuçlandı.

Ukrayna lideri Poroşenko, sürpriz bir şekilde, ikinci bir açıklama yaparak “Ülkeme karşı ilan edilmemiş savaş devam ederken Dünya Kupası finalini izlemek için Brezilya’ya gidemem. Daveti gönderen sayın Rousseff’e çabaları için teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Rusya ve Ukrayna liderlerini Dünya Kupası finali de barıştıramadı

Brezilya lideri Rousseff ve FIFA Başkanı Sepp Blatter

RUSYA’DAN “İLK KAN DÖKÜLDÜ” AÇIKLAMASI
Pazar sabahı Rusya’nın da ses tonu değişti. Gece Ukrayna topraklarından atılan top mermisinin Rusya’nın Rostov bölgesinde sınıra yakın bir kasabaya isabet ettiği ve bir Rus vatandaşının ölümüne neden olduğu bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı “İlk kan dökülmüştür” açıklaması yaparak, “Bu olaydan sonra Ukrayna yönetimi sert tepkimize hazır olsun. Sınırımızda yaşanan olaylar çok daha tehlikeli boyut almaya başlamıştır. Seyirci kalamayız. Daha yüksek alarm durumuna geçiyoruz” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!