Çanakkale MHP'de şok istifalar

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale MHPde şok istifalar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 01:16

ÇANAKKALE'de, MHP il ve merkez ilçe yönetiminin dün Genel Merkez tarafından görevlerinden alınmasının ardından, 6 ilçedeki yönetimler istifa etti.

Haberin Devamı


MHP Çanakkale İl Başkanı Efkan Erkan, MHP Merkez İlçe Başkanı Devrim Yazıcı ve yönetim kurullarının görevlerine, dün sürpriz bir şekilde son verildi. Genel merkez Mustafa Doğan'ı il başkanlığına Hakan Pınar'ı da merkez ilçe başkanlığına atadı. Görevden alma ve yeni atamalar partide yaprak dökümü yaşattı. MHP Çanakkale'de Ayvacık İlçe Başkanı Mehmet Ergan, Bayramiç İlçe Başkanı Ali İhsan İşcen, Biga İlçe Başkanı Atilla Soykan, Gelibolu İlçe Başkanı Kemal Ersöz, Lapseki İlçe Başkanı Hüseyin Doğan ve Yenice İlçe Başkanı Ali Osman İçen ile yönetim kurulları il başkanlığına istifalarını sundu.


'HİÇKİMSEYE KIRGIN, KIZGIN YA DA DARGIN DEĞİLİM'
2010 yılından bu yana yürüttüğü il başkanlığı görevinden alınan Efkan Erkan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında kimseye kırgın olmadığını söyledi. Görev sürelerince Çanakkale'ye hizmet etmenin peşinde olduklarını dile getiren Erkan, "Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin meşhur söyleminde olduğu gibi 'Önce ülkem ve milletim, daha sonra biz' demek kaydıyla hep ön planda Çanakkale'ye nasıl hizmet edebiliriz, neler yapabiliriz bunun peşinde olduk. Göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar Çanakkale'de MHP'nin hep gülen yüzü olmaya çalıştık. Kavgadan ve gürültüden uzak icraat yapmaya yönelik, vatandaşın sorunlarıyla ilgilenen, öteleyen ya da ötekileştiren değil, vatandaş MHP'ye nasıl teveccüh gösterir bunun peşinde olduk. Allah'a çok şükür bugüne kadar ne genel merkezimizi ne de teşkilat mensuplarımızı, arkadaşlarımızı ve dostlarımızı utandıracak hiçbir eylemin içinde olmadık. Yeni atanan il ve ilçe başkanlarıyla yönetimlerine canı yürekten başarılar diliyorum. Bu noktada hiç kimseye kırgın, kızgın ya da dargın değilim" dedi.

Haberin Devamı


İSTİFA ETMELERİNİ İSTEMEMİŞ
Görevden alınmalarıyla 6 ilçe başkanlığının da istifa dilekçelerini verdiğini söyleyen Erkan, kendilerinden görevlerine devam etmesini istemelerine rağmen Ayvacık, Bayramiç, Biga, Gelibolu, Lapseki ve Yenice ilçe başkanlarının istifa ettiğini, bu durumun değerlendirmesinin ise yeni il ve ilçe yönetimleri tarafından yapılacağını bildirdi. Toplantıda söz alan istifa eden MHP Gelibolu İlçe Başkanı Kemal Ersöz, yerel seçim sonrası bu durumların yaşanmasının hoş olmadığını kaydederek, "İlin bu şekilde kapatılması hiç hoş değil. Bizler seçimle gelmişiz. Bu koltuklarda da yapışıp kalmadık. Birini kurban vermeye başladın mı bu işin sonu gelmez. Biz de 6 ilçe başkanı olarak istifa ettik. Bu görevimizi burada sonlandırıyoruz. Gelecek arkadaşlara başarılar diliyoruz" diye konuştu. İstifasını veren MHP Biga İlçe Başkanı Atilla Soykan ise kararı yanlış bulduklarını belirterek, "Seçilerek gelen insanlar seçilerek gitmeli. Hiçbir gerekçe sunulmadan il yönetiminin görevden alınmasını biz de tasvip edemedik. Onun için Biga ilçe teşkilatı alarak istifalarımızı sunduk" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!