Demirtaş’tan Başbakan Erdoğan’a Berkin mesajı

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş’tan Başbakan Erdoğan’a Berkin mesajı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2014 15:16

CUMHURBAŞKANLIĞI seçim kampanyaları için İstanbul’da bulunan HDP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, “Başbakanın kullandığı dil kamplaşmaya ve gerilim yaratmaya dönüktür. Bu dilden vazgeçmediği sürece 76 milyon kişinin cumhurbaşbakanıyım dememeli. Bütün Türkiye’yi kucaklayan bir mesaj vermediyse, Sivas katliamı ile yüzleşmediyse, Rojova’daki katliamlara dur demediyse, Roboskili ailelerinden özür dilemediyse, Berkin Elvan’ın annesinden özür dilemediyse asla Türkiye’nin cumhurbaşkanı olmayacaktır” dedi

Haberin Devamı

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Ermeni, Süryani, Rum ve Yahudi cemaatlerinin inanç temsilcileriyle bir araya geldi. Beyoğlu’ndaki Cezayir Restoran’ın büyük toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, BDP yöneticileri, yazar Hayko Bağdat ve çok sayıda aktivist katıldı.

Selahattin Demirtaş toplantıda şunları söyledi:
“Bu toplantının amacı oy değil. Bizim için tarihsel yüzleşme ve gelecek vizyonumuzu sağlam temellere oturtma toplantısıdır. Ankara’da öteki olduğumuzu Kürt kimliğimizden dolayı hep hissettik. Ama Türkler de objektif olarak bakarlarsa onlarda kendilerinin de aslında öteki olduğunu göreceklerdir. Birlikte adil barış içinde bir yaşamı kurmak için yola çıktık.”

ALEVİLERE, ERMENİLERE VE SÜRYANİLERE ÖZÜR BORÇLUYUZ

“Ermenilere, Rumlara, Süryanilere yapılanlardan dolayı devlet özür dilemelidir. Devletin özrü hem içerik olarak önemlidir, hem de bu topraklarda tekrar soykırım yaşanmayacağının garantisidir. Bunu yapmadığımız sürece asla ve asla bu topraklarda kalıcı bir barıştan söz edemeyiz. Bir Kürtler Türk halkı ile kardeş olsak, aramızda sosyal ekonomik dengesizlik kalmasa ama bu topraklarda özür dilenmemiş bir Ermeni varsa bu kardeşlik hukukuna ters düşer. Bu borç devletin borcudur. Bu borcu Türk halkının boynuna yükleyemeyiz. Alevilere, Ermenilere, Süryanilere özür borçluyuz. Bu topraklarda birlikte yaşayacaksak “Benim toprağım, benim vatanım” demek yerine “Bizim toprağımız bizim vatanımız” demeliyiz.”

BAŞBAKAN’A GÖRE AKP’YE OY VERMEYEN VATAN HAİNİ
“Başbakanın kullandığı dil, halen kamplaşmaya, gerilim yaratmaya dönük bir dildir. Biz asla böyle bir dil kullanmadık. AKP’ye oy verenler bizim düşmanımız değildir. Asla düşmanlaştırmayacağız. Başbakan’ın yaptığı budur. Başbakan’ın gözünde AKP’ye oy vermeyenler vatan hainidir.”

TEKÇİ, IRKÇI, MİLLİYETÇİ SÖYLEMLER BU KAMPANYADA KULLANILMASIN
Demirtaş açıklamalarının ardından inanç temsilcileriyle yaklaşık bir saat basına kapalı toplantı düzenledi. Toplantının ardından basın açıklaması yapan Demirtaş, “Benim için son derece keyifli, verimli ve öğretici bir toplantı oldu. Bu ülkede bir Türk Yahudi’ye, Ermeni’ye, Süryani’ye, Alevi’ye kardeşim diyemiyorsa birlikte yaşam her gün daha zora gidecektir. Bugün geçmişe ve geleceğe dair önerilerini burada paylaştılar. Tekçi, ırkçı, milliyetçi ve nefret dili yaratan söylemler bu kampanyada kullanılmasın. Çünkü toplumumuz bundan çok çekti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!