Meydanda fuhuş pazarlığı

Ankara’nın merkezi, tarihi semt, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı yer olan Ulus; bugün fuhuş pazarlıklarının yapıldığı mekâna döndü.

Haberin Devamı

* Genelev yıkıldıktan sonra fuhuş pazarlığı ve mesaisi sokağa taştı.
* Tarihi Ulus Meydanı ve Atatürk Anıtı çevresinde aleni fuhuş pazarlığı yapılıyor.
* Oteller, saatlik, yarım saatlik oda kiralıyor, genelev gibi çalışıyor.
* Denetimlerdeki yetersizlik nedeniyle cinsel yolla bulaşan hastalıklar her an patlayabilir.
* Çarşı, pazarda dolaşılamıyor. Her kadına potansiyel fuhuşçu muamelesi yapılıyor.
* Burası Nairobi ya da Kalküta değil. Türkiye’nin başkenti Ankara... Bu kadar iğrenç manzaranın yaşandığı bir başkent merkezi daha var mıdır? Her şey bir yana turistlerden utanmak gerekir. Ulus’a gelenler bunu hak etmiyor. Aileler, çoluk çocukları ile artık Ulus’a çıkamıyor. Ayıptır, saygısızlıktır...
Yetkililerin harekete geçmesi lazım.
Metin ALTAY

Çayyolu, semt birimini istiyor

Haberin Devamı

Devir işi mağdur etti

Çankaya Belediyesi’nin Yenimahalle’den devralacağı Çayyolu Semt Birimi’nin durumu içler acısı... Çankaya Belediyesi henüz devir işlemlerini yapmadığı için ASKİ suyu kesti. Sırada doğalgaz ve elektrik var. Yenimahalle Belediyesi giderken güvenlik kameralarına kadar söküp, götürdü. Aynı partiye mensup iki kardeş belediye... Biri giderken her şeyini götürüyor, diğeri şaşkın. Günde ortalama 3 bin kişinin giriş-çıkış yaptığı semt biriminin sahipsiz hali, hırsıza da davetiye çıkarıyor. Çayyolu artık, Çankaya Belediyesi sorumluluğunda. Semt sakinleri, birimlerini istiyor. Alıştıkları kolaylıkları, hizmetleri bekliyorlar.
Mümtaz PARLAK

Lozan Park’ta ağaç dramı

Lozan Park’ta tam bir yıldır çalışma var. Ağaçlar içler acısı halde. Greyderler ağaçların kabuğunu soymuş, dalları kırılmış... Belediye ekipleri sulamıyor da. Çıkan toza toprağa bakarsan, sanki havalimanı yapacaklar. Yazık, asırlık ağaçlar kuruyor. Çankaya’nın göbeğinde bu dram yaşanıyor, insanlar susuyor.
Gülşen F.

Emek’in parkları mülteciyle doldu

Meydanda fuhuş pazarlığı

Emek Mahallesi’nin öncelikli şikayeti galericiler olmuştur. Fakat son günlerde Suriyeli sorunu, galericileri gerisinde bıraktı. Artık canımıza tak dedi. Hiçbir şey yapmasalar bile, tedirgin oluyoruz. Parkları işgal edip, çocukların oynacağı yerlere yatıp, ihtiyaç gideriyorlar. Artık bu sorun çözülmeli.
Mehmet OĞUZCAN

KISA KISA

Haberin Devamı

* Ankara’nın en işlek ve en yoğun trafiğine sahip olan Ceyhun Atuf Kansu Caddesi; Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, MHP Genel Merkezi binası, Başkent Elektrik, bakanlık binaları, 500’e yakın tekstil firması, bin 500 civarında ofisi barındırıyor. Böyle bir yerde kaldırım olmaması, olan kaldırımların içler acısı hali yolda yürüme şansı vermiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ilgilenmesi umuduyla.
Serap MORMENEKŞE

* Kızılcahamam’a gitmek amacıyla yolumun düştüğü Etlik Garajı’nın halini görünce çok şaşırdım. Uzun süredir gitmemiştim, etrafı biraz gezince gözlerime inanamadım. Sanki Beytüşşebap ya da daha doğusundaki bir yerleşim yerinin terminali gibi geldi. Bakımsız, düzensiz, her tarafı çöp dolu bir yer. Kısacası; içler acısı, sahipsiz... Ankaralı olarak istirham ediyorum. Bir yetkili lütfen bir uğrasın.
Baki MERDAN

Haberin Devamı

* 30 yıldır Çankaya Oran Sitesi’nde ikamet ediyoruz. Tunalı’da mütevazi bir dükkanımız var. Sitemizden kalkan 188 no’lu otobüs ile iş yerimize tek vesait ile ulaşabiliyorduk. Okullar tatil olduktan sonra gündüzleri bu sefer kaldırıldı. Şimdi aktarma yapmak zorunda kalıyoruz. Bu da hem zaman, hem de para olarak extra külfet getiriyor. Ayrıca 173 no’lu sefer tamamen kaldırıldığı gibi 185 no’lu seferlerin de sayısı azaltıldı. Bütün site sakinleri bu durumdan muzdarip. Hepimizin aklına ‘bu işte bir art niyetin olduğu’ düşüncesi geliyor.
Yavuz CANTÜRK

Yazarın Tüm Yazıları