"Hedefim, sezonu en az 12 golle tamamlamak"

Güncelleme Tarihi:

Hedefim, sezonu en az 12 golle tamamlamak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2014 11:44

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden İstanbul Başakşehir'in kadrosuna kattığı Fransız futbolcu Jeremy Perbet, yeni sezonda en azından 12 gol atmayı hedeflediğini söyledi.

Haberin Devamı

Açıklamalarda bulunan Perbet, takımına maksimum katkı sağlamak istediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Hedefim, her zaman elimden gelenin en iyisini yapmak. Sahaya en iyi performansımı yansıtarak atabildiğim kadar gol atmayı hedefliyorum. Tabii ki benim için öncelikle takımın başarısı ön planda. Kariyerim boyunca oynadığım takımlara gollerimle belli bir katkı sağladığımı düşünüyorum. Umarım burada da aynı şekilde gollerimle İstanbul Başakşehir'in başarısında rol oynarım. Sezonu en azından 12 golle tamamlayabilirsem memnun olurum."

"Forma giymek için sabırsızlanıyorum"

Ligi iyi bir noktada bitirmek istediklerini ifade eden Perbet, İstanbul Başakşehir formasını giymek için sabırsızlandığını belirtti. Spor Toto Süper Lig'in Avrupa'nın zorlu liglerinden biri olduğunu kaydeden 29 yaşındaki futbolcu, şu ifadeleri kullandı:

"Tüm takımları tek tek tanımıyorum ama Türk futbolunun iyi bir seviyede olduğunu düşünüyorum. Ligde, Avrupa kupalarında mücadele eden büyük takımlar yer alıyor. Dört büyükler olarak adlandırılan kulüplerin şampiyonluk için bir adım önde olduğunu biliyorum. Bu ülkede taraftarların takımlar için ne kadar önemli olduğunun farkındayım. Bir an önce forma giymek için sabırsızlanıyorum. Olabildiğince fazla maç kazanıp iyi bir sezon geçirerek, ligi iyi bir noktada bitirme hedefindeyiz."

"Bu projenin bir parçası olduğum için mutluyum"

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün yeni bir proje olduğunu hatırlatan golcü futbolcu, bu projenin bir parçası olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Takıma bir an önce adapte olmak istediğini aktaran Perbet, "Gelmeden önce teknik direktörümüz Abdullah Avcı ile telefonda konuştum, kendisi transferimde etkili oldu. Böyle bir projenin parçası olduğum için mutluyum. Takıma adapte olabilmek için transferimin bir an önce sonlanmasını ve İstanbul'a gelmeyi istedim. Geldiğimde burada iyi karşılandım. Adaptasyon sürecini olabildiğince hızlandırıp takıma faydalı olmaya çalışacağım" şeklinde görüş belirtti.

"Fransa için çeyrek final kötü bir sonuç değil"

Fransa'nın 2014 FIFA Dünya Kupası'ndaki performansını da değerlendiren Perbet, turnuvada elde edilen çeyrek final başarısının Fransa Milli Takımı için kötü bir sonuç olmadığını kaydetti. "Maviler"in Dünya Kupası'nda iyi bir gruba düştüğünü ifade eden Fransız futbolcu, "Elemelerde başarılı bir performans sergileyerek finallere kalmayı başardılar. Dünya Kupası'na da en iyi şekilde hazırlandılar. Finallerde iyi bir gruba düştüler. Sonrasında ikinci turda karşılaştıkları Nijerya da dirençli bir takımdı. Ancak kadro kalitelerine bakıldığında onların da Fransa'ya denk olduğunu düşünmüyorum. Çeyrek finalde güçlü bir Almanya'ya elendiler. Neticede gelinen çeyrek final için kötü bir sonuç diyemeyiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!