Bayraktepe bayrak bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Bayraktepe bayrak bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2014 01:53

SARIKAMIŞ Dayanışma Grubu'nun girişimleri ile Allahuekber Dağları'nda donarak can veren 60 bin Türk askeri anısına 2007 yılında Bayraktepe'ye dikilen 52 metre yüksekliğinde bayrak direği ikinci kez bayraksız kaldı. Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, "Bayraktepe, bayrak bekliyor. Duyarlı vatandaşları destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sarıkamış Dayanışma Grubu, Sarıkamış savaşlarının yapıldığı alanı panoramik olarak gören, deniz seviyesinden 2635 metre yüksekteki Cıbıltepe üzerine 4 yıl önce 52 metre yükseklikte ve 4 ton ağırlığında bir bayrak direği dikmişti. 10x15 metre ebatlarında 150 metrekarelik, 40 kilogram ağırlığında bir bayrak da özel bir vinç yardımıyla çekilmişti. İlk zamanlar Sarıkamış Dayanışma Grubu, daha sonra Sarıkamış Kaymakamlığı tarafından zarar gördükçe değiştirilen dev bayrak, bir süreden beri gönderde yer almıyor.

İSMİ HÜRRİYET’TEN

Geçen hafta Sarıkamış’a ziyareti sırasında, direğin bir süredir boş kaldığını öğrenen Bingür Sönmez, Hürriyet Gazetesi’nin ‘Cıbıltepe’ için 'Bayraktepe' başlığını kullandığını anımsatarak şunları söyledi: "Tepenin isim babası; Hürriyet. Cıbıltepe o günden beri 'Bayraktepe' olarak anılıyor, bayrak o tepede dalgalandıkça Sarıkamış şehitlerinin ruhları şad olacaktır. Kars Valisi Ahmet Kara'nın göreve gelmesine kadar biz bu bayrakları bağış olarak toplayıp 2-3 hafta ara ile değişimini sağladık. Vali Ahmet Kara bu onurlu görevi elimizden aldı ve bir süre küçük ebat bayraklarla direği boş bırakmadı. Ancak üzülerek öğrendim ki bir süreden beri direkte bayrak dalgalanmıyor. Kaymakam Muhammet Gürbüz, yaptığımız ziyarette Bayraktepe'nin bayraksız kalışına üzüldüğünü bildirdi ve bizden bayrak istedi. İstanbul'a dönünce hemen birkaç bayrak temin ederek gönderdim. Bunun devamlılığının temini için geniş bir bayrak kampanyasına ihtiyacımız var. 10x15 metrelik 150 metrekare ebadında olan bayraklar bekliyoruz. Bayraklar benim çalıştığım hastaneye veya direkt olarak Sarıkamış Kaymakamlığı’na gönderilebilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!