Vizyon yok misyon var

Güncelleme Tarihi:

Vizyon yok misyon var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2014 01:53

CUMHURBAŞKANI adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın vizyon ortaya koymadığını, misyon dayattığını iddia etti ve “Roboski ailelerinin, Berkin Elvan’ın, Ali İsmail Korkmaz’ın, Ethem Sarısülük’ün annesinin, babasının cumhurbaşkanı olabilecek misin?” diye sordu. Seçim ziyaretlerini dün de sürdüren Demirtaş, salı günü ‘cumhurbaşkanlığı tutum belgelerini’ açıklayarak şunları söyledi:

Haberin Devamı

ALEVİ FELSEFESİ FORMÜLÜ FISILDIYOR

“Alevi toplumu, her 3 adayla ilgili en doğru tartışma yürütecek ve kararı verecek birikim, deneyim, akıl ve vicdana sahiptir. Bu doğrultuda verilecek her türlü karar, benim açımdan çok saygın ve değerlidir. Alevi inancının felsefesine bu kadar uygun bir çözüm modelinin bu topraklarda hala gerçekleşmemiş olması da siyasetçiler olarak bizim eksikliğimizdir. Bu inanç, bu topraklarda gerçek kalıcı barışı, kardeşliği inşa etmenin formülünü fısıldıyor.

Kaygı ve korku havasıyla seçime giriyoruz. Çünkü 12 yıllık iktidarı boyunca özgürlük lafını kullanarak özgürlükleri gerileten, kardeşlik lafını kullanarak toplumsal kamplaşmayı derinleştiren, demokrasi lafını kullanarak toplumun bütün ötekileştirilmiş kesimlerini köleleştiren, insan yerine koymayan bir anlayış şimdi ‘Çankaya’ya başkan olarak çıkmak istiyorum’ diyor. Bu anlayış halkta korkuya, kaygıya yol açıyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı seçimi, kampanya bile onun açısından yeni bir politikaya dönüşmüyor. ‘Vizyon’ adı altında sunulan şey özel misyon olarak aslında topluma dayatılıyor. Ortada bir vizyon falan yok. Kendisinin özel bir misyonu var. O da tek adam olarak ‘Türkiye’yi en iyi ben yönetirim, en iyi ben ileri götürürüm’ anlayışıdır.

Erdoğan 70 milyonun cumhurbaşkanı olacağım diyor. Herkesin olabilirsin, istisnasız herkesin ama Roboski ailelerinin cumhurbaşkanı olabilir misin? Mesela Berkin Elvan’ın ailesinin cumhurbaşkanı olabilecek misin? Ali İsmail Korkmaz’ın, Ethem Sarısülük’ün annesinin, babasının cumhurbaşkanı olabilecek misin? Herkesin cumhurbaşkanı olmak, insan olmayı gerektirir.

Milliyetçilik üzerinden siyaset yapmak çok kolaydır, çok basittir, argüman gerektirmez, entelektüel birikim gerektirmez, proje gerektirmez veya herhangi bir tek kimlik üzerinden siyaset yapmak kolaydır ama çözümsüzlüğün kendisidir. Bu işin pratiğinde olan biri olarak ifade ediyorum ki işin en kolayıdır. Yüzde 60 da oy alsanız çözümsüzlüğün kendisidir.

KOBANİ DÜŞERSE IŞİD HATAY’DADIR

Başbakanın IŞİD ile ilgili çağrısı, işin trajik bir yönüdür. Kelle kesen, insanların kafası ile top oynayan, insanlık haysiyetini ayaklar altına alan bu örgütü Allah’a inandıkları için Allah adına çağrı mı yapacağız? Başbakan’ın ‘Allah’a inanıyorsanız, bu insanlarımızı serbest bırakın’ demesi, İslamiyet’e aykırıdır, İslam inancına hakarettir. Bugün, Kürtlere saldırıyor. Bugün Kobani IŞİD’in eline geçerse 15 gün sonra IŞİD Hatay’dadır, 1 ay sonra IŞİD Adana’dadır. Bu işin şakası yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!