CHP’den protesto

Güncelleme Tarihi:

CHP’den protesto
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2014 01:53

CHP, cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki yayınlarında ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle TRT’yi Ulus’taki binası önünde protesto etti.

Haberin Devamı

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve İstanbul Milletvekili Faik Tunay’ın da katıldığı eylemde konuşan İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, bir haber kanalının haber olması için bu protestoyu düzenlediklerini söyledi. TRT’nin haber görevini yerine getirmediğini savunan Salıcı, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçimlerden önce belli kurallar koyduğunu anımsatarak, “TRT’nin seçim dönemlerinde bütün adaylara yer vermesi konusunda yükümlülüğü var. TRT’nin bünyesindeki bütün kanallarda Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yer alıyor. Yerel seçimlerde 22 Şubat-2 Mart’ta AK Parti’ye 13 saat 32 dakika, MHP’ye 48 dakika, CHP’ye 45 dakika, BDP’ye ise sadece 2 dakika ayırmıştır. Bu, yerel seçim döneminde 10 günlük sürede yapmış oldukları uygulama” diye konuştu. Salıcı, konuşmasının ardından sprey boyayla TRT binası önüne “Adil ol TRT” yazdı.

Eşitlik dünyada yok

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanvekili Hasan Tahsin Fendoğlu, muhalefetin sert eleştirilerde bulunduğu ve dava açmaya hazırlandığı TRT’yi savundu. Fendoğlu, seçim sürecinin 29 Haziran’da başladığını anımsatarak, şunları söyledi: “Adaylardan biri sadece genel başkan, diğeri sadece cumhurbaşkanı adayı ve adaylardan biri de hem aday hem başbakan aynı zamanda da genel başkan, üç özelliği var. Şimdi biz acaba adayları sadece cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili mi değerlendireceğiz? Yoksa Başbakan her gün medyanın peşinden gittiği bir insan. Diyelim 2 gün izne ayrıldı. O zaman bile, medyadan kendisini gizlese de medya onu bulur ve haber yapmaya çalışır. Sayın Başbakan’ın medyaya çıktığı süre ile diğerlerinin eşit olmasını biz arayabilir miyiz? 29 Haziran’dan 10 Temmuz’a kadar sadece TRT Haber’in yayın akışına bakıldığında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın konuşmasına verilen sürenin 559 dakika, Ekmeleddin İhsanoğlu’na verilen sürenin 137 dakika, Selahattin Demirtaş’a verilen sürenin de 18 dakika olduğunu görüyoruz. Mutlak eşitlik dünyanın hiçbir yerinde yok.”
HER HAFTA RAPOR
Fendoğlu, RTÜK’ün yayınlara yönelik hazırladığı raporlarla YSK’ya görüşlerini bildirdiğinin, karar verme merci olmadığının da altını çizdi. Seçim sürecinin başladığı günden bu yana YSK’ya şimdilik 1 dosya sunduklarını belirten Fendoğlu, YSK’nın bundan böyle haftada 2 rapor verilmesini istediğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!