Kudüs yaz tıkla

Güncelleme Tarihi:

Kudüs yaz tıkla
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2014 01:53

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Erdoğan ile arasındaki Filistin polemiğine ilişkin “Giriniz internette, ‘Abbas, İhsanoğlu, Kudüs, nişan’ diye girin, ikinci resmin ne olduğunu göreceksiniz. Bu iftiraları atanlar, Allah’tan korkmuyor mu?” dedi. Seçim kampanyası kapsamında dün Bursa’da ziyaretlerde bulunan İhsanoğlu, Kozahan’da düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

AK PARTİ’YE: GAYRIMIZ YOK
“İslam’ın 6’ncı şartı haddini bilmektir. Ben Filistin davasında çok büyük hizmetler yapan biri olarak tarihe geçtim. Gazze’ye birkaç defa gittim. Allah bana Mescid-i Aksa’da ve Hazreti Peygamber Efendimizin miraca yükseldiği noktada namaz kılmayı nasip etti. Bunları yapan bir insana iftira atmak çok acı bir şeydir. İnternette Filistin Cumhurbaşkanı’nın bana Kudüs Yıldızı Nişanı’nı verirken çekilen fotoğrafı ile başka bir fotoğraf var. Artık onu söylemek istemiyorum. (Erdoğan’ı Amerikan Musevi Komitesi’nden nişan alırken gösteren fotoğrafı kast ediyor) Giriniz internette, ‘Abbas, İhsanoğlu, Kudüs, nişan’ diye girin, ikinci resmin ne olduğunu göreceksiniz. Bu iftiraları atanlar, Allah’tan korkmuyor mu? Peki halktan utanmıyorlarsa Allah’tan korkmuyorlar mı?

Size oy verenler ‘iyi’ olacak, oy vermeyenler ‘kötü’ olacak ve siz yukarı çıktığınız zaman, size oy verenlerin temsilcisi olacaksınız. Bu, Türkiye’yi çok kötü bir yere götürebilir. Diyoruz ki AK Partili kardeşlerimize; ‘Biz de onlardanız, onlar da bizdendir’.

NE DEMEK ŞÜCAEDDİN?

Haberin Devamı

Her tarafıma takıldılar ama hiçbir şey olmadı. Orhan Gazi’nin lakabı Şücaeddin. Ne demek Şücaeddin? ‘Dinin yiğidi’ demek. Orhan Gazi, 14. yüzyıla ait bir isimdir. Aynı yüzyılda yaşamış 1000 Ekmeleddin vardır; Bayburtlu Ekmeleddin. Bunu bilmeyenler takıldılar. Başka bir şeye takılamadıkları için buna takıldılar. Birtakım siyasi tartışmalar yürüttüler. Bunların arkasında da paralı asker gibi sosyal medyada onların fikirlerini yürütüp mesele yaptılar. Türkiye’de siyasi tartışmalar bu kadar ucuzladı mı?

AYASOFYA HASSAs MESELE

Suçluluğu kanıtlanmadan insanların 5-6 sene cezaevlerinde tutulmasını doğru bulmuyorum. İnsanları bu kadar yıllarca hapislerde çürütmek, zulmetmek reva mıdır? Bunları aşmak için bu anlayışın, devletin zirvesinde olması lazım. Devletin zirvesinde bu anlayış olmadığı takdirde bu devlet aksak bir şekilde devam edecektir. Hele, öfkelenen, başkasına tepeden bakan bir anlayışınız varsa o zaman çok daha büyük bir sıkıntıya gireceksiniz. Bu şerefli göreve gelecek insanlar, şerefli davranmalı.
Ayasofya meselesi çok hassas, tarihi bir meseledir. Ben halkımızın taleplerini çok iyi biliyorum. 1980 yılında Ayasofya ibadete açıldığında ben orada ibadet imkânı bulan mutlu insanlardan birisiyim. Sayın Başbakan’a sorulduğunda, ‘Önce Sultanahmet’i doldurun, ondan sonra Ayasofya’ya bakarız’ dediğini hatırlıyorum.”

ÖĞRENCİM ALNINDAN VURULDU

Haberin Devamı

İhsanoğlu, Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi’nde düzenlenen iftara katıldı. Celal Bayar’ın köyü Umurbey’den getirilen üzerinde ‘Ekmek için Ekmel’ yazılı pide hediye edilen İhsanoğlu şunları söyledi: “10 bin kişiye aşkın Bursalıyla, Celal Bayar’ın köyünden gelen ekmekle iftarımızı açtık. Ekmek konusundaki mesajımız bütün millet tarafından benimsenmiştir. 10 Ağustos’ta gerekeni yapmamız lazım. Şiddet, nefret ve öfke tohumlarının ekilmesini istiyorlar. Bu tohumların ekildiği yıllarda yaşadık. 70’li yıllarda kardeşler birbirini vurdular. Genç bir öğretim üyesi olarak fakülte bahçesinde bir öğrencimin alnından vurulduğunu gördüm. Türkiye böyle bir kavga istemiyor.”

Bursa selfie’si

Haberin Devamı

Bursa’da Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri’ni ziyaret eden İhsanoğlu, Osman Gazi Türbesi’nde sanduka üzerindeki Osmanlıca yazıyı okudu ve yanındakilere anlattı. Ulu Cami’de öğle namazı kılan İhsanoğlu, cami bahçesinde ise Nazmi Sütütemiz adlı vatandaşın cenaze namazına katıldı. İhsanoğlu, Tophane Meydanı’nda da vatandaşlarla sohbet etti ve bol bol selfie çektirdi.

Bursa esprisi: Ekmek istiyorsan Ekmel, lavaş istiyorsan Mansur
Yavaş, lahmacun istiyorsan Selahattin Demirtaş...

İHSANOĞLU, bir gazetecinin “Tercih ettiğiniz seçim sloganını mizah yoluyla bir hayli eleştirenler oldu” değerlendirmesine “Mizah güzel bir şey değil mi, biraz da milletin eğlenmesi lazım. Mesela ekmek istiyorsan Ekmel, lavaş istiyorsan Mansur Yavaş, lahmacun istiyorsan Selahattin (Demirtaş)filan... Biraz da gülmek lazım. Yeter ki zarif olsun. Yeter ki seviyeli olsun” yanıtını verdi. “Cumhurbaşkanlığı olmazsa, siyasete atılmayı düşünür müsünüz?” sorusuna ise İhsanoğlu, “İster misiniz?” karşılığını verdi.

OYUM ERDOĞAN’A

Haberin Devamı

Türbe ziyaretleri sırasında, elinde AK Parti bayrağı taşıyan ve İhsanoğlu’na “Bu ülkede demokrasi var. Oyumuzu sana vermeyeceğiz” diye tepki gösteren bir kişi polis tarafından uzaklaştırıldı. İhsanoğlu’nun yanına yaklaşan bir kadın ise “Kusura bakmayın ama Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğim” dedi. İhsanoğlu bu söze, “Ne güzel. Bu, demokratik bir seçim. 3 tane aday var. Dileyen dilediğine oyunu verecek” karşılığını verdi.

Ziyaret etti

İHSANOĞLU, 3’üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın, Gemlik ilçesi Umurbey Mahallesi’ndeki anıt mezarını da ziyaret etti. Dua eden İhsanoğlu, anıta çiçek bıraktı. CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, İhsanoğlu’na üzerinde zeytin dalları figürü işlenmiş kabartma tablo hediye etti. Anıtın bulunduğu alana bir zeytin fidanı diken İhsanoğlu, Celal Bayar Vakfı ve Müzesi’ni gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!