Kişi başı iftarın en ucuzu 5 TL, en pahalısı 230 TL

Güncelleme Tarihi:

Kişi başı iftarın en ucuzu 5 TL, en pahalısı 230 TL
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2014 01:07

Belediye çadırında iftar vermenin kişi başı maliyeti 5 TL’den başlıyor. İstanbul’un en lüks otellerinde iftar davetinin kişi başı maliyeti 230 TL’ye kadar çıkıyor. Kumanya bedelleri ise 30-150 TL arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Ramazan, evlerdeki iftar sofralarının yanı sıra otel, restoran, belediye tesisi gibi mekanlarda kurulan binlerce iftar sofralarına ev sahipliği yapıyor. Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen binlerce organizasyonla birlikte, hayırseverlerin yaptığı yardımlarda bu ay boyunca milyonlarca yoksul aileye ulaştırılıyor. İftar sofralarının kişi başı ücretleri 5 TL’den başlayıp İstanbul’un en lüks otellerinde 230 TL’ye kadar çıkıyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayı tüm Türkiye’de özel davetlerin ve yardım amaçlı yapılan bağışların katkısıyla kurulan iftar sofralarına ev sahipliği yapıyor. İş adamları şirketler ve özel kuruluşlar hem kendi çevreleri hem de yoksul aileler için iftar davetleri düzenliyor. Belediyelerin kurduğu çadırlarda kişi başı yemek ücreti ortalama 5-8 TL arasında değişiyor.

Haberin Devamı

SMS İLE DESTEK

Belediyelerde verilen iftarların yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu da düzenledikleri kampanyalarla Ramazan ayında ihtiyacı olan kişilerle yardımseverleri buluşturuyor. Genellikle cep telefonundan SMS ile ücretlendirilen yardım paketleri iftar bedeli ve kumanya bedeli olarak ikiye ayrılıyor. 5-9 TL ödenerek bir SMS ile bir kişinin iftar ihtiyacı karşılanırken, 30-150 TL arasında değişen kumanya bedelleri ile de ailelere erzak yardımı yapılıyor.

EN PAHALISI OTELLER

Her zaman olduğu gibi bu yılda her bütçeye uygun iftar sofralarını bulmak mümkün. Şık bir yerde iftar yapmak isteyenler, bütçesine hitap eden otel ve restoranlarda özel iftar menülerini tercih ediyorlar. Birbirinden zengin iftar mönülerini oluşturan oteller, aynı zamanda da canlı tasavvuf müziği, davulcu ve şerbetçi gibi unsurlarla Ramazan ayı havasını yansıtıyor. Bu yıl Ankara, İstanbul ve İzmir’deki otellerin iftar fiyatları ise 30 TL’den başlayarak 230 TL’ye kadar yükseliyor.

İftarın en dikkat çeken adreslerinde fiyatlar (kişi başı):

Çırağan Tuğra - İST.
230 TL.
Kaşıbeyaz - İST.
90 TL
Kanaat - İSTANBUL
Fiks menü yok ortalama 50 TL
Hacı Abdullah - İST.
Fiks menü yok ortalama 80 TL
Merkez Lokantası - ANKARA
Fiks menü yok ortalama 25 TL
Feriye - İST. / 125 TL
Asitane - İSTANBUL
92 TL
Kaya İzmir Termal
Açık büfe iftar 60 TL
Konya Mevlana / 38 TL
Ankara Swissotel / 65 TL
Borsa Restoran - İST.
130 TL
Les Ottomans - İST.
120-150 TL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!