Balıkesir'de maden ocağı girişinde toprak kayması

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirde maden ocağı girişinde toprak kayması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2014 19:37

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde bir maden ocağının girişindeki toprak kaymasında ölen işçilerden 37 yaşındaki Ramazan Baraç'ın cenazesi, Kütahya'nın Simav ilçesinde defnedildi.

Haberin Devamı

Baraç'ın cenazesi, otopsinin yapıldığı Bursa Adli Tıp Kurumu morgundan ailesi tarafından alınarak Simav'a bağlı Esenbağ köyündeki evinin önüne getirildi.

Evin önünde helallik alınması ve dua edilmesinin ardından kılınan cenaze namazına, Baraç'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, İlçe Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Mustafa Akyer ve vatandaşlar katıldı.
Daha sonra cenaze, köy mezarlığında toprağa verildi.
Evli ve bir çocuk babası Baraç'ın, iznini köyünde geçirip İvrindi'ye gittikten bir sonra kazanın meydana geldiği öğrenildi.

İvrindi ilçesi Gözlüçayır Mahallesi'nde faaliyet gösteren maden ocağının girişinde, yeni açılan bacanın bulunduğu alanda dün toprak kayması meydana gelmiş ve işçiler 35 yaşındaki Mehmet Tunç, Ramazan Baraç, Ramazan Argun ve İsmail Manay, göçük altında kalmıştı. Olay sırasında ocak dışında bulunan işçilerden Mehmet Baraç, Ramazan Argun ve İsmail Manay'ı kurtarmış ancak yeğeni Ramazan Baraç ve Mehmet Tunç'a ulaşamamıştı. Ramazan Baraç ve Mehmet Tunç'un cesetleri bir süre sonra Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü ekiplerince çıkarılmıştı. Yaralılar Argun ve Manay ise hastaneye kaldırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!