Merkel'den 'casusluk skandalı' yorumu: Amerikalıları ikna etmek kolay değil

Güncelleme Tarihi:

Merkelden casusluk skandalı yorumu: Amerikalıları ikna etmek kolay değil
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2014 01:27

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD ile ülkesi arasında yaşanan casusluk kriziyle ilgili olarak, Amerikalıları istihbarat servislerinin değişimi konusunda ikna etmenin o kadar kolay olmadığını belirterek, “İstihbarat servislerinin çalışma şekli yenilenmeli” dedi.

Haberin Devamı

Merkel, Alman ZDF kanalına yaptığı açıklamada, ABD ile Almanya arasında ilişkilerde bir tutum değişikliğinin olup olmayacağının sorulması üzerine, “Şimdiden bu konuda bir şey diyemem ancak bazı şeylerin değişeceğini ümit ediyorum” diye konuştu.

Casusluk olayına ilişkin olarak Merkel, "'İstihbarat servislerinin çalışma şekli yenilenmeli. Ben böyle bir şey olduğunda bunu partnerler arasında işbirliği olarak görmem. Biz partnerlerimizle işbirliği yapmak isteriz. Buna, karşılıklı casusluk yapmamak ve istihbarat servisleri arasında da casusluk yapmamak dahil” ifadelerini kullandı.

Merkel ayrıca ABD istihbarat servisleriyle işbirliğinin sınırlandırılması konusunda bir talep olmadığını bildirdi.

Kimsenin kimseye güvenmediği soğuk savaş döneminde yaşamadıklarına işaret eden Merkel, bugün çok başka tehditlerin söz konusu olduğunu kaydetti.

Merkel, ABD ile AB arasındaki yapılması görüşülen serbest ticaret anlaşmasının bu yaşananlardan dolayı askıya alınmasının sözkonusu olmadığını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!