Nusret Güner’in koruması azaltıldı

Güncelleme Tarihi:

Nusret Güner’in koruması azaltıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2014 17:04

Balyoz ve Askeri Casusluk gibi davalar nedeniyle tepki olarak TSK’dan ayrılan eski Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’in “özel koruma” statüsü, “yakın koruma”ya düşürüldü.

Haberin Devamı

Nusret Güner’in koruması azaltıldı
Güner’in koruması, bugüne kadar 24 saat oturduğu yerin koruması, koruma aracı, koruma görevlisi ve koruma şoföründen oluşuyordu. Son kararla koruma seviyesi tek kişiden oluşan yakın korumaya düşürüldü. Devletin isteğe bakmadan verdiği koruma ekibi, Merkez Koruma Kurulu’nun oy çokluğu kararıyla alındı. Güner, karara tepki göstererek, “Necdet Özel’in bana olan düşmanlığından dolayı yaptığını değerlendiriyorum” dedi. Bir süre önce de Güner’in askeri sosyal tesislere girişi yasaklanmıştı.

Güner konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

BANA DÜŞMAN
“4 Temmuz tarihinde, İstanbul Valiliği, tarafıma, Koruma Statümün ‘Özel Koruma’dan, ‘Yakın Koruma’ya indirilmiş olduğunu tebliğ etti. Bilgi Edinme Yasası gereği, Orgeneral/Oramirallere res’en sağlanan bu tip koruma statüsü seviyesinin niçin düşürüldüğüne ilişkin, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yapmış olduğum aynı tarihli bilgi talebime 11 Temmuz’da cevap verildi. Cevabi yazıda, bilinen yasal mevzuat anlatılmış, ancak hapis cezası alanların bile devam ettiği Koruma Seviyesinin benim için özel olarak niçin düşürüldüğünün gerekçeleri hakkında bilgi verilmemiş. Bunun üzerine 11 Temmuz tarihinde, Bilgi Talebim daha açık bir şekilde tekraren BİMER’e iletildi. Ben bu uygulamanın, Silah Arkadaşlarımın masumiyetlerini Türk Milleti’ne haykırmaya çalıştığım için TSK sosyal tesislerine girişimi yasaklayan, kendisinin ise silah arkadaşlarına sahip çıkmak yerine amirlerine aşırı sadakat gösteren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in girişimi ile olduğunu değerlendiriyorum.”

Haberin Devamı

BAŞKA VAR MI?
Güner, BİMER’e gönderdiği sorusunda ise şunları kaydetti:
“Başvurumda Koruma Statümün hangi sebepten dolayı ‘özel koruma’ statüsünden ‘yakın koruma’ statüsüne indirildiğini sormuş olmama rağmen, gelen cevapta tamamen zaten bildiğim mevzuat bana tekrar edilmiştir. Sonuç olarak, Bilgi Edinme Yasası gereği, Koruma Statümün niçin değiştirildiğini ve söz konusu Merkez Koruma Komisyonunda hangi üyelerin Koruma Statümün değiştirilmesi yönünde oy kullandığını bilmek istiyorum. Ayrıca hapis cezası alanlar dahil, benden başka Orgeneral/Oramiral statüsünde olup da ‘özel koruma’ statüsü değiştirilen var mıdır. Yasa gereği sorularıma ilişkin bilgi vermenizi saygıyla arz ederim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!