Başkent alev alev

Güncelleme Tarihi:

Başkent alev alev
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 01:16

Hava sıcaklığının yükseldiği Ankara’da ardı ardına çıkan yangınlar korkuttu. Nallıhan’daki orman yangınında 20 hektar, Kazan’daki anız yangınında 2 hektar arazi kül olurken, Gölbaşı’nda çıkan sera yangını çevre sakinlerini korkuttu.

Haberin Devamı

Başkent’in üç farklı noktasında ardı ardına yükselen alevler, Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin müdahaleleri ile kısa sürede kontrol altına alındı. 22 hektarlık alan alevlere teslim olurken, yerleşim yerlerini tehdit eden yangın evlerin bahçelerindeki meyve ağaçlarını da küle çevirdi. Ankara’da hareketli saatlerin yaşanmasına neden olan ilk yangın Kazan’da çıktı. İlçeye bağlı Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde yerleşim bölgesine yakın konumda bulunan iki hektarlık arazide anızlar alev aldı. Çevrede yaşayan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından alevleri kontrol altına aldı. Çevredeki evlere sıçramadan söndürülen yangında 2 hektarlık alandaki anız kül oldu, bazı evlerin bahçeleri ile meyve ve çam ağaçları zarar gördü.

Haberin Devamı

KÖYLÜLER SEFERBER OLDU

Kazan’da soğutma çalışmalarına başlandığı sırada ikinci yangın haberi Nallıhan’dan geldi. Yeşilyurt Mahallesi’nde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın, 20 hektar ormanlık alan ile 500 dönüm bahçeyi yok etti. Nallıhan, Mudurnu ve Beypazarı Belediyesi itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Şefliği’ne ait arazözler yangına müdahale etti. Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, “Ekipler yangını kontrol altına almalarının ardından soğutma çalışmalarına başladı. Köylülerin de desteğiyle yoğun bir çaba gösterildi ve alevlerin köye ulaşması engellendi" dedi.

GÖLBAŞI DUMAN ALTI

İki ayrı ilçede alevlerle mücadele sürerken Gölbaşı’nda bulunan bir sera da alevlere teslim oldu. Gölbaşı-Haymana Yolu 3'üncü kilometredeki Cemal Çavuş'a ait seradan alevler yükseldi. Çıkış sebebi henüz belirlemeyen yangına, Gölbaşı Belediyesi’ne ait itfaiyeler başka bir olayda görevli olduğu için bir süre müdahale edilemedi. Yangın sırasında barakada bulunan mutfak tüpleri patlayınca alev ve kara dumanlar gökyüzünü kapladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı. Can kaybının yaşanmadığı olayda, sera ve içinde bulunan ağaçlar kül oldu. İtfaiye ve polis yangının çıkış sebebini araştırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!