Geçim kaynağımız madenler açılsın

Güncelleme Tarihi:

Geçim kaynağımız madenler açılsın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2014 01:43

SOMA Kömür İşletmeleri’nin 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan facianın meydana geldiği ocakta çalışan yaklaşık 100 işçi, önceki gün saat 17.30’da, Gazi Osmanpaşa caddesinde toplandı.

Haberin Devamı

‘Soma uyuma, madencine sahip çık’, ‘Madenler açılsın, iş güvenliği alınsın’, ‘Esnaf uyuma, madencine sahip çık’, ‘Soma’ya verilen sözler tutulsun’ sloganları eşliğinde yürüyen işçiler Cengiz Topel meydanına geldi.

Neden erteleniyor

Basın açıklamasını yapan Emre Ersin, “Eynez ocağındaki olaydan 2 ay geçmiş ve devletin incelemeler yaptığı bilinmektedir. Ancak kapatılan maden ocaklarının neden açılmadığı hala merak konusudur. Buradan hükümete sesleniyoruz. Tek geçim kaynağımız olan maden ocaklarının iş güvenliğinin sağlanarak, işçi hakları verilerek bir an önce faaliyete geçirilmesi gerekmektedir. Halen bu maden ocaklarının açılışını ertelemekle ne gibi siyasi amaç güdüldüğü anlaşılamamaktadır. Biz ne olacağız? Bu yaşanan maden kazasıyla ilgili maden işçisi ve Soma halkı mı cezalandırılıyor” dedi.

Haberin Devamı

Öncelik Işıklar’da

İşçilere seslenen Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, “İş güvenliği müfettişleri madenlerde ve özellikle de Işıklar ile Atabacası’nda çalışıyor. Müfettişler bugün yanıma geldi. Eksikliklerin çoğunun tamamlandığını, önümüzdeki hafta pazartesi günü Işıklar Maden Ocağı’nın büyük bir aksilik olmadığı sürece açılacağını belirttiler” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!