112’nin en son teknolojisi Narlıdere’de

Haberin Devamı

İZMİR İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren 112 ambulans servisi, Avrupa’nın örnek merkezlerinden biri oldu. İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bedia Türkyılmaz, Narlıdere’de yeni hizmete giren ve içerisinde 112 Komuta Kontrol Merkezi, eğitim ve toplantı salonları, acil ve afetlerde sağlık hizmetleri şubeleri, 112 Başhekimliği, teknik servis, kondisyon salonu, kütüphane, sosyal alanlar, kafeterya, kapalı garajı ve teknolojik alt yapısı ile Türkiye’nin en gelişmiş ve örnek gösterilen merkezlerinden birisi durumunda olduğunu söyledi.

24 saat kesintisiz hizmet veren bu merkezin İzmir ve Ege bölgesinin acil ve afetlerde sağlık organizasyonunun yönetildiği, ildeki tüm ambulansların ve hastanelerin kapasitelerinin anlık olarak takip edildiği bir beyin görevini üstlendiğini belirten Dr. Türkyılmaz, “Yaklaşık 1200 personelin, 93 ambulans ekibinin yönetildiği merkezde bölgeye hizmet veren helikopter ambulansın hava operasyonları da buradan yönetiliyor. 6 motosikletli ekip, 2 yenidoğan bebek ambulansı, 2 yoğun bakım ambulansı ve 2 arazi özellikli ambulans ile her türlü vakaya en kısa sürede ulaşma hedefleniyor” dedi.
Balkanlarda işbirliği

Haberin Devamı

Balkan Acil Sağlık Eğitim Projesi (BASEP) hakkında de bilgi veren Dr. Bedia Türkyılmaz şunları söyledi:
“Sağlık hizmetleri alanında dünyaca kabul edilmiş eğitimler ve organizasyon konusundaki deneyimlerimizi Balkan ülkeleriyle paylaşıyoruz. Acil ve afetlerde sağlık hizmetleri alanında çalışan eğitimli personel sayısını ve hizmet kalitesini arttırıyoruz. Toplumsal yarar sağlayıp ülkeler arası sosyokültürel bağları güçlendirmek amacıyla hazırlanan BASEP projesine bu yıl başında Arnavutluk’tan gelen sağlık heyetiyle start verdik. Bu amaçla Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Hırvatistan, Macaristan, Romanya sağlık bakanlıklarına davet göderdik. İzmir Urla Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi’ne gelecek 15 kişilik sağlık gruplarına ikişer haftalık acil sağlık eğitimi verilecek. Tüm masrafları ikili anlaşmalar gereğince biz karşılayacağız.”

Haberin Devamı

Sayılarla Narlıdere 112 ambulans servisi

Günlük çağrı sayısı: Yaklaşık 15 bin (2013)
Vaka sayısı: 193 bin 568 (2014)
İlk 6 aylık dönem vaka sayısı: 104 bin 624 (204’ü helikopter vakası)
13 Şubat 2009 – 30 Haziran 2014 tarihleri arası helikopter vaka sayısı: 2 bin 790 (2014)
Yaklaşık 1200 personel çalışıyor.
93 adet 112 ambulans ekibi
6 adet motosikletli ekip
2 adet yenidoğan bebek ambulansı

Yazarın Tüm Yazıları