15 bin firma af bekliyor

Güncelleme Tarihi:

15 bin firma af bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2014 01:11

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, vergi ve SGK prim borçlarında yapılandırma sürecinin 60 aya çıkarılmasını istedi.

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, vergi ve sosyal güvenlik borçlarının yeniden yapılandırılması kapsamında taksitlendirme süresinin 36 aydan 60 aya çıkarılmasını istediklerini söyledi.

Yasalaşma süreci devam eden “Bazı Kamu Alacaklarının yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Teklifi” ile Maliye Bakanlığı veya Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçların, yeniden yapılandırılarak 18 taksitte ve 36 ayda ödenmesine imkan sağlandığını belirten Demirtaş, “Düzenlemeyi borçlarını düzenli ödeyememiş; vergi ve pirim borcu olan iş dünyası için önemli bir imkan olarak görüyoruz. Ancak vergi ve sosyal güvenlik borçlarının yeniden yapılandırılması kapsamında taksitlendirme süresinin 36 aydan 60 aya çıkarılmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bu önerimizi yetkililere Oda olarak defalarca ilettik. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’ndan olumlu bir yanıt alamadık” dedi.

Haberin Devamı

İşletme sayısı yüksek

2011’de kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasındaki taksit ödeme sürelerinin sona erdiğini söyleyen Demirtaş, “Taksitlerini zamanında ödeyememeleri sebebiyle sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’de toplamda 130 binden fazla mükellef bu yasadan yararlanma haklarını kaybetti. Bu mükelleflerin büyük kısmı halen etkileri devam eden 2008 krizi ile zor durumda kalan, ayakta kalma savaşı veren mükellefler. Sadece İzmir’de 15 bin üyemizin bu yeniden yapılandırmaya ihtiyacı var” diye konuştu.

BORÇ EKSİLMİYOR

Vergi ve prim borcu içinde yüzen, ödeme gayreti içerisinde olan mükelleflerin ödemelerini yaptığı halde faiz yükü nedeniyle borçlarını çok eksiltemediğine dikkat çeken Demirtaş, “Yapılacak olan düzenleme ile borçlarını ödeyebilmeleri için kolaylık sağlanırsa, işlerini sürdürebilecekler, istihdam sağlamaya devam edebilecekler, biraz da olsa rahatlayacaklardır. Bizler istihdam yaratan, elini değil tüm vücudunu taşın altına koymuş iş dünyası olarak; önümüzün açılmasını istiyor, daha fazla yatırım yapmak ve istihdam oluşturmak adına; vergi ve SGK prim borçlarında yapılandırma sürecinin 60 ay olması konusunda ısrar ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!