Zeytinburnu'nda patlama

Güncelleme Tarihi:

Zeytinburnunda patlama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2014 12:01

Zeytinburnu'nda Beştelsiz Mahallesi'nde Mithatpaşa tramvay durağı civarında bir binada patlama meydana geldi. Patlamada biri ağır 11 kişi yaralandı. Öte yandan bugün sabaha karşı saat 05:00 sularında Zeytinburnu'nda bir kozmetik deposunda yangın çıkmıştı.

Haberin Devamı

Beştelsiz Mahallesi’ndeki Mithatpaşa Tramvay Durağı yakınındaki dört katılı binanın giriş katındaki ambalaj ve plastik imalathanesinde saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Olay yerine hemen itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi. Yaralılar hemen yakındaki hastanelere kaldırıldı. Olay yeri inceleme ekipleri ile bomba uzmanları da araştırma başlattı.

PATLAMADA YARALANANLAR HASTANEYE GETİRİLDİ / HÜRRİYET TV

HAMİLE KADIN ÜST KATTAN ATLADI

Alevlerin yükseldiği giriş katındaki dükkanın üst katında oturan 8 aylık hamile bir kadın atlayarak canını kurtardı. Dumanlar arasında kalan kadının yardımına çevredekiler koştu. Mahalleli karton ve battaniyeleri branda gibi kullanarak yangın yastığı oluşturdu. Dumanlar yüzünden zor anlar yaşayan ve nefes almakta güçlük çeken hamile kadın kartonların üzerine atladı. Kadının hafif yaralandığı belirtildi.

Haberin Devamı

GAZ SIKIŞMASI İDDİASI

Patlamanın neden meydana geldiği henüz kesinlik kazanmadı. Bir iddiaya göre patlamanın gaz sıkışması yüzünden meydana geldi. Ancak gazın LPG tüpünden mi yoksa doğal gaz tesisatından mı sızdığı henüz belirlenemedi. Patlamanın meydana geldiği dükkanda büyük hasar gördü. Dükkanın üst katları ile çevredeki binaların camları kırıldı. Taşıtlar da hasar gördü. Patlamanın şiddetiyle bir otomobil devrildi.

Haberin Devamı

Patlamanın meydana geldiği imalathanenin içinde mahsur kalanlar olduğu öne sürüldü. Binada mahsur kalan olup olmadığını belirlemek üzere itfaiye ekipleri çalışma yaptı.

Zeytinburnunda patlama
CHP'li Salıcı: 'Burada bu kaçıncı patlama'

YANGIN 1 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

Yangından yükselen dumanlar İstanbul’un uzak semtlerinden de görüldü. Yangına Zeytinburnu, Bakırköy ve Fatih itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın 1 saat süren çalışma sonucunda söndürüldü. Çevredekiler yangın söndürme çalışmasını korku ile izledi.

Zeytinburnunda patlama
ZEYTİNBURNU’NDA BİR YANGIN DAHA

MAHSUR KALAN YOK

Patlama yüzenden tramvay seferleri bir süre aksadı. İtfaiye ekipleri yangın söndürüldükten sonra binanın tüm katlarını tek tek kontrol etti. Kontrol sununda binada mahsur kalan olmadığı belirlendi.

Haberin Devamı

YARALILARIN İSİMLERİ

Patlama nedeniyle hastanede tedavi altına alınan bazı yaralıların isimleri şöyle: Abdullah Kabasakal, Yunus Pazarcıklıer, Ayşe Akıllı ve Abbas Borucu...

GÜVENLİK GÜÇLERİ İLE VATANDAŞLAR ARASINDA TARTIŞMA

Patlamanın meydana geldiği binada çalışan yakınlarından haber alamayan vatandaşlar ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

Zeytinburnunda patlama

VALİ MUTLU: TERÖR SALDIRISI DEĞİL

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, patlamanın terör saldırısı olmadığını söyledi.

Zeytinburnunda patlama

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada da ''İtfaiye ekiplerinin ilk değerlendirmelerine göre olay gaz sıkışması yada tüpgaz patlaması sonucu meydana gelmiş olup terör saldırısı değildir'' ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

İGDAŞ: DOĞALGAZ TESİSATI YOK

İGDAŞ'tan da patlamayla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

İGDAŞ'ın açıklaması şöyle:
"Bugün saat 11.30 sıralarında Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi Beşyol Sokak No: 3 adresinde bulunan binanın bodrum katında bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın meydana geldiği bodrum katında bulunan ambalaj atölyesinde doğalgaz tesisatının bulunmadığı, dolayısıyla doğalgaz kullanılmadığı tespit edilmiştir."

''BİNADAN ÇIKAN OLMADI''

Görgü tanıklarından Niyazi Küçükpazarcık, yaşadıklarını şöyle anlattı:
''Büyük bir patlama yaşadık. Ambalaj dükkanıydı. İçeride 9-10 kişi çalışıyor. Binadan çıkan kimse olmadı. Bayağı bir alev var. Doğalgaz diyorlar.''

Haberin Devamı

Bazı görgü tanıkları da ambulans ve itfaiyenin geç geldiğini iddia etti.

Zeytinburnunda patlama

''BOMBA PATLAMASI GİBİYDİ''

İlk müdahaleyi 5-6 tane yangın tüpüyle kendisinin yaptığını belirten bir vatandaş, “DOĞALGAZ değil bomba patlaması gibiydi. Marketin içerisindeydik. Bir anda büyük bir patlama oldu dışarıya çıktığımızda içerideki eşyalar hala dışarı fırlıyordu. Hamile bir bayanın da çevredekilerin yardımıyla çıktığını ve yanan bir arabaya patlamasın diye yangın tüpüyle müdahale edildiğini gördüm. İçeride aynı dükkanda 2-3 kişinin olduğunu söylüyorlar. Birinci kattan atlayan hamile bayan dışında binadan çıkan olduğunu görmedik.” ifadelerini kullandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!