Danimarka Başbakanı'nın kimlik numarasını tişörte basıp satıyor

Güncelleme Tarihi:

Danimarka Başbakanının kimlik numarasını tişörte basıp satıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2014 01:27

Danimarka'da "Özgürlük hareketçisi" Lars Krag Andersen, Başbakan Helle Thörning Schmidt'in kimlik numarasını sattığı tişörtlere yazarak deşifre etti.

Haberin Devamı

Eski bir polis memuru olan Andersen, “Who Watches the watchmen" (Bizi kontrol edenleri kim kontrol edecek) altına da Başbakan'ın kimlik numarasını yazdığı siyah tişörtleri internet üzerinden satışa çıkardı.

Andersen, kendi tasarladığı tişörtler için "Siyasi düzene ve baskıya karşı olan insanlar satın alıyorlar. Politikacılar uzun süredir Danimarka halkını takip ediyor, fişliyor ve üzerimizdeki baskıları artırıyor. Ben de bu girişimimle politikacılara, bir kez daha iyi düşünmeleri gerektiğini hatırlatıyorum. Başbakan'ın kimlik numarasını tişörtün üzerinde deşifre ederken, kıyafetle protesto hakkımı kullanıyorum" dedi.

Lars Krag Andersen, yaptığı iş yasal olmasa bile satışlara devam edeceğini ve kimseden korkmadığını belirterek, daha ilk günde 40 adet tişört sattığını söyledi.

Haberin Devamı

Başbakan Helle Thörning Schmidt, konuyla ilgili henüz açıklama yapmazken, Andersen hakkında polisin gerekli yasal işlemleri yapmasını beklediği öğrenildi. Danimarka'da insanların kimlik numarasını deşifre etmek yasak.

BAKMADAN GEÇME!