İsrail'in saldırıları Gazzelilerin hayatını karartmaya devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

İsrailin saldırıları Gazzelilerin hayatını karartmaya devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2014 09:46

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları pazartesi gününden bu yana devam ederken sivil kayıpların sayısı da her geçen dakika artıyor. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, dün yaptığı açıklamasında İsrail güçlerinin asıl hedeflerinin Hamas olduğunu söylemiş, sivilleri vurmaktan kaçındıklarını aktarmış ancak Hamas sivillerin arkasına saklandığı için bu kayıpların yaşandığını öne sürmüştü. Komaya giren minik Meryem'in fotoğrafı ise bu açıklamaları tekrar sorgulatıyor.

Haberin Devamı

İsrail'in pazartesi gününden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılar, birçok Filistinli ailenin hayatını kararttı. İsrail uçaklarının hava saldırıları nedeniyle komaya giren Meryem el-Mısri'nin ailesi, yoğun bakım ünitesinde hayata tutunmaya çalışan biricik yavrularının acısını taşıyor.

İSMAİL HENİYE'NİN YEĞENİ DE ÖLDÜRÜLDÜ
Saldırılarda Gazze'deki eski Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye'nin kız kardeşinin bir çocuğunun da aralarında bulunduğu 6 Filistinlinin öldüğü bildirildi. Gazze'de görevi fiili olarak devam eden eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı açıklamada, kentin kuzeyine düzenlenen saldırıda, aralarında Heniye'nin kız kardeşinin çocuğu Nadal Muhammed Ebu el-Meleş'in de bulunduğu 6 Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirtti. Daha önce hastane kaynakları, Heniye'nin 3 yeğeninin saldırılarda hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

'UZUN SÜRECEK SAVAŞ...'
İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, "uzun sürecek savaş günlerine" hazırlandıklarını belirtti. Yedioth Ahronoth gazetesinin internet sayfasından yayımlanan habere göre, Tel Aviv'deki güvenlik toplantısının ardından açıklama yapan Yalon, "Uzun sürecek savaş günlerine hazırlık yapıyoruz. Atacağımız adımları güçlendirmeye devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

İsrail'in güneyindeki bölge sakinleri için güvenlik ve sükunet yeniden sağlanana kadar Hamas ve Gazze'deki diğer grupları vurmaya devam edeceklerini ifade eden Yalon, İsrail ordusunun beş gün boyunca düzenlediği saldırıların, Hamas'a büyük zarar verdiğini öne sürdü. Toplantıda İç İstihbarat Birimi Şabak ile İsrail ordusundan üst düzey yetkililerin de hazır bulunduğu ifade edildi.

ÖLÜ SAYISI 121'E ULAŞTI
Saldırılarda, ölü sayısının 121'e yükseldi. Açıklama, Gazze'deki görevi fiilen devam eden eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra'dan geldi.Saldırılarda, ölü sayısının 121'e yükseldi. Açıklama, Gazze'deki görevi fiilen devam eden eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra'dan geldi.

ASKERİ MAHKEME BİNASI VURULDU
İsrail savaş uçakları, Gazze'nin batısındaki askeri mahkemeye ait 3 katlı binayı vurdu. Saldırı sonucunda bina tamamen yıkılırken, çevredeki bazı evlerde de ciddi hasar meydana geldi. Gazze'deki tıbbi kaynaklar, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

GAZZE'DEN AYRILMAK İSTEYEN TÜRKLERE DUYURU
Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu, Gazze'den ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarına ülkeden ayrılmak istemeleri halinde yardımcı olunacağını duyurdu. Konsolosluğun internet sayfasından yayımlanan duyuruda, "Gazze'den çıkış yapmak isteyen vatandaşlarımıza gerekli yönlendirmenin yapılabilmesini teminen, vatandaşlarımızın ivedilikle Tel Aviv Büyükelçiliğimizle veya Kudüs Başkonsolosluğumuzla veya Bakanlığımızın 24 saat hizmet vermekte olan Konsolosluk Çağrı Merkeziyle irtibata geçmeleri rica olunur" denildi.

Gazze'de 120 Türk vatandaşı bulunuyor. Bunlardan bir kısmı sivil toplum kuruluşlarında çalışanlardan, bir kısmı da Filistinlilerle evlilik yoluyla Gazze'ye yerleşen Türklerden oluşuyor.

'160 HEDEF VURULDU'
İsrail'in pazartesi gününden bu yana Gazze'de bin 160 hedefi vurduğu bildirildi. İsrail ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında düzenlenen operasyonlarda vurulan "bin 160 hedefin" Hamas'a ait noktalar olduğu iddia edildi. Açıklamada, Gazze'den İsrail'e 690 roket atıldığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Merkezi Cenevre'de bulunan Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail'in Pazartesi gününden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda bin 402'si havadan, 330'u karadan, 329'u denizden 2 bin 61 füze attığını açıklamıştı.


Londra'nın Kensington semtindeki İsrail Büyükelçiliği binası önünde toplanan binlerce kişi de "Bombalamayı durdur, Öldürmeyi Durdur, Özgür Filistin" sloganıyla İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarını protesto etti.

İngiltere'deki "Stop the War Coalition" (Savaşa Son Koalisyonu) sisimli sivil toplum örgütünün düzenlediği protestoya, aralarında İngiltereli Müslümanlar Girişimi, Avrupa İslam Forumu, İngiltere Filistin Forumu ve Filistin Dayanışma Platformu olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu da destek verdi.

Haberin Devamı

Protestoya, Türk vatandaşları da Türk bayrakları ile destek verdi.

YAHUDİ HAHAMLARDAN PROTESTOYA DESTEK
Gösteriye Filistin bayrağı taşıyan Yahudi hahamları da destek verdi. Bir otobüsün üzerinde Filistin bayrağı ile çıkan Yahudi haham, zafer işareti yaparak kalabalığı selamladı. Hahamın elinde taşıdığı "Musevilik siyonist devleti ve savaş suçlarını reddeder" yazılı pankart dikkat çekti.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı protestonun yapıldığı cadde araç trafiğine kapatıldı. Grup, yaklaşık iki saat süren protestonun ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!