TRT müdürüne dava açacağız

Güncelleme Tarihi:

TRT müdürüne dava açacağız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2014 01:49

Selahattin Demirtaş, TRT’nin cumhurbaşkanı adaylarına ayırdığı sürelere tepki gösterdi, “Bu rezalete ya son vereceksiniz ya da şahsen genel müdüründen genel yayın yönetmenine kadar bütün daire başkanları hakkında suç duyurusunda bulunacağız, tazminat davası açacağız” dedi.

Haberin Devamı

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Şu anda halkın huzuruna çıkan 3 aday olarak üçümüz de Türkiye’nin yüzde 100’ünün gönül rahatlığıyla oy verebileceği profili temsil etmiyoruz. Ben çoğunluk için fırsatım. Mesele benim Çankaya Köşkü’ne çıkmam meselesi değil, biz de varız meselesidir” dedi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko’yu ziyaret eden Demirtaş, iş ve emek camiasına yabancı bir ortamdan gelmediğini de belirterek, özetle şunları söyledi:

KAFA KESENLERDEN RİCACI

İsrail, inatla bu kadar zulüm ederken Türkiye gibi bölgesel aktör olduğunu iddia eden, dış politikada düzenleyici olduğunu iddia eden bir ülkenin en küçük bir etkisinin olmaması, İsrail-Filistin meselesine sıfır etkiye sahip olması da hazin bir durumdur. Bugün Türkiye’den yapılan hiçbir açıklamanın, hiçbir etki yaratmadığını, hiçbir inandırıcılığının olmadığını da üzüntüyle izliyoruz. Bu Türkiye’nin dış politikada içine düştüğü, düşürüldüğü vehameti gösteriyor.
IŞİD’e terörist diyemeyen, ekmek almaya giderken öldürülen bir çocuğa terörist diyebiliyor. Kafa kesenlerden ricada bulunuyor. Çok büyük yanlışlar yapıldı. Seçimlerde bunlar gözardı edilmeyecektir.

TAZMİNAT ÖDETECEĞİZ

TRT Genel Müdürü, RTÜK’e savunma göndermiş, demişki ‘Cumhurbaşkanı adayları arasında en popüler olan, uluslararası alanda da adaylığı en dikkatle izlenen Recep Tayyip Erdoğan olduğu için biz, onu daha fazla gösterdik’. Özürleri kabahatlerinden büyük. Bu hangi yasada yazıyor. Bu başlı başına TRT Genel Müdürü’nün aslında istifa nedeni ve gerekçesidir. Böyle bir kepazelik, rezalet olabilir mi? Bu rezalete ya son vereceksiniz ya da şahsen genel müdüründen, genel yayın yönetmenine kadar bütün daire başkanları hakkında bire bir, şahsen suç duyurusunda bulunacağız. Tazminat davası açacağız ama TRT’ye değil bizzat kendilerine açacağız, cebinden ödeyecekler o tazminatları.

Haberin Devamı

Demirtaş’a YSK vizesi

TÜRKİYE’de ilk kez halkın seçeceği, ilklerin yaşanacağı, ABD modeli kampanya yürütülecek cumhurbaşkanlığı seçiminde kesin aday listesi dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’ın adaylığına “Bu PKK’lının cumhurbaşkanlığı adaylığı yasalara aykırıdır” itirazına ise YSK katılmadı. YSK, geçici adaylığını ilan ettiği Demirtaş’ın kesin adaylığını da kabul etti. Adaylığın kabulü ve bağış kampanyasının ardından propaganda dönemi de başladı.

ERDOĞAN İSTİFA ETSİN Mİ

YSK bugün ise Tayyip Erdoğan’ın ‘Başbakanlık’tan istifası gerektiğine’ ilişkin 3 CHP milletvekilinin itirazını görüşüp karara bağlayacak. AYM’nin bağlayıcı kararı ve YSK’nın ilke kararı gereği Bakanlar Kurulu’nun başkanı olan Başbakan’ın adaylık için istifası gerekmediğine kararı verilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Seçim takvimine göre, YSK geçici aday listesindeki 3 adaya ilişkin 15 itirazı da önceki gün görüştü ve redddetti. YSK önceki gün 17.00 itibariyle kesin aday listesinin, Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu, Recep Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş’tan oluştuğunu tutanak altına aldı. Kesin aday listesi dünkü Resmi Gazete’de ilan edildi. Oya ARMUTÇU / ANKARA

Haberin Devamı

Demokratik Bölgeler Partisi

BARIŞ ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) adı ‘Demokratik Bölgeler Partisi’ olarak değişti. HDP, kitle partisi olarak lanse edilirken, BDP de ‘bölge partisi’ olacağını yeni ismi ve kimliği ile ilan etti. m ANKARA

3. Olağan BDP Kongresi

ANKARA’da yapılan BDP’nin 3’üncü Olağan Kongresi, terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterleri altında gerçekleşti. Selahattin Demirtaş’ın da katıldığı kongrenin başında okunan Öcalan’ın mektubu da ayakta alkışlandı. Rıza ÖZEL / ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!