Brezilya'da en çok onlar konuşuldu!

Güncelleme Tarihi:

Brezilyada en çok onlar konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2014 01:10

2014 Dünya Kupası’nda final oynayacak takımlar belli oldu. Avrupa ve Güney Amerika kıtalarını karşı karşıya getirecek bu dev final Almanya ile Arjantin arasında oynanacak.

Haberin Devamı

1 ay boyunca futbolseverlere büyük coşku yaşatan turnuvada birbirinden ilginç olaylar yaşanırken, alınan sürpriz sonuçlar ve gösterdiği performansla öne çıkan yıldızlar kupaya damga vurdu.

1-TARiHi HEZiMET

SON Dünya Kupası şampiyonu unvanıyla Brezilya’ya gelen İspanya, gruptaki ilk maçında Hollanda’ya 5-1 yenilerek turnuvanın ilk sürprizine imza attı.

2-UÇAN HOLLANDALI

İSPANYA’ya karşı muhteşem bir kafa vuruşuna imzasını atarak turnuvanın en iyi gollerinden birini atan van Persie, ‘Uçan Hollandalı’ efsanesini gündeme getirdi.

3-K.RiKA MUCiZESi

KOSTA Rika, ‘Ölüm Grubu’ndan 7 puanla lider çıktı. Yunanistan’ı penaltılarla eleyen Kosta Rika, Hollanda’ya ise penaltı atışları sonucunda elendi.

4-HAMES RODRIGUEZ

TURNUVAYI 6 gol, 2 asistle tamamlayan James (Hames) Rodriguez ışıldadı. Rodriguez, çeyrek finalde Brezilya’yı boş geçmese de takımını kurtaramadı.

Haberin Devamı

5-SUAREZ ISIRIĞI

BREZİLYA’nın en unutulmaz olayı Luis Suarez’den geldi. İtalya maçında Chiellini’yi omzundan ısıran Suarez, 9 milli maç ve 4 ay futboldan men cezası aldı.

6-UCUZ KURTULDU

ZUNIGA’nın darbesiyle acılar içinde yerde kalan Neymar’ın omurunda kırık tespit edildi. Sambacı birkaç santimle felçten kurtuldu.

7-KALECiLER COŞTU

ALMANYA’yı finale taşıyan Neuer ve Hollanda maçında iki penaltı kurtaran Arjantinli Romero göz doldurdu. Howard, Ochoa, Bravo, Navas ve Krul da konuşuldu.

8-BREZiLYA AĞLATTI

BREZİLYA, yarı finalde Almanya’ya 7-1 yenilerek sahadan tarihi bir hezimetle ayrıldı. Sambacılar İlk 30 dakikada yediği 5 golle neye uğradığını şaşırdı.

9-HAYAL KIRIKLIĞI

PORTEKİZ’in en güvendiği isim Cristiano Ronaldo, turnuvada hayal kırıklığı yaşattı. Tek gol atamayan Ronaldo, tribün tepkisiyle kupaya gözyaşlarıyla veda etti.

10-VE LIONEL MESSI

ARJANTİN’in 1986’dan sonraki en büyük umudu Messi, attığı gollerle takımını finale taşıdı. 4 gol, 1asistle oynayan Messi, Almanya’yı bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!