Brezilya 0 - 3 Hollanda

Güncelleme Tarihi:

Brezilya 0 - 3 Hollanda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2014 01:07

2014 Dünya Kupası’nda yarı finalde 7-1'lik tarihi bir farkla Almanya'ya yenilerek elenen kupanın ev sahibi Brezilya, Hollanda ile çıktığı 3.'lük maçından da 3-0 mağlup olarak büyük hayal kırıklığı ile turnuvaya veda etti. Bu sonuçla Brezilya tarihinde ikinci kez dünya dördüncüsü oldu.

Haberin Devamı

Brezilya ile Hollanda arasında oynanan Dünya Kupası 3'üncülük maçını Brezilya'yı 3-0 mağlup eden Hollanda kazandı. Mane Garrincha Stadı'nda oynanan 2014 Dünya Kupası 3'üncülük mücadelesinin galibi Hollanda oldu. Hollanda'nın gollerini Robin van Persie, Daley Blind ve Georginio Wijnaldum kaydetti.

BREZİLYA YİNE ŞOKTA

Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan ve yarı final maçında Almanya'ya 7-1 mağlup olarak büyük bir şok yaratan Brezilya, Hollanda maçında da hüsrana uğradı. 2014 Dünya Kupası'na damgasını vurdu Brezilya. Hem oynadığı oyunun beklenilenin altında olması hem de yarı finalde Almanya'ya 7-1 gibi farklı bir skorla kaybetmesiyle büyük bir tepki toplamıştı. Ancak bu tepkilerden kolay kolay kurtulamayacağını 3.lük maçında da gösterdi.
Almanya maçındaki gibi fark olmasa da Sambacılar, Portakallar'a 3-0 mağlup olarak turnuvayı 4. sırada tamamladı.

Stat: Nacional
Hakemler: Djamel Haimoudi (Cezayir), Redouane Achik (Fas), Abdelhak Etchiali (Cezayir)
Brezilya: Julio Cesar, Maicon, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell, Luiz Gustavo (Dk. 46 Fernandinho), Paulinho (Dk. 57 Hernanes), Ramires (Dk. 73 Hulk), Oscar, Willian, Jo
Hollanda: Jasper Cillessen (Dk. 90+3 Michel Vorm), Stefan de Vrij, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi, Dirk Kuyt, Daley Blind (Dk. 70 Daryl Janmaat), Jordy Clasie (Dk. 90 Joel Veltman), Georginio Wijnaldum, Jonathan de Guzman, Arjen Robben, Robin van Persie
Goller: Dk. 3 Robin van Persie (penaltıdan), Dk. 17 Daley Blind, Dk. 90+1 Georginio Wijnaldum (Hollanda)
Sarı kartlar: Dk. 2 Thiago Silva, Dk. 54 Fernandinho, Dk. 68 Oscar (Brezilya), Dk. 9 Arjen Robben, Dk. 36 Jonathan de Guzman (Hollanda)

Haberin Devamı

MUHTEŞEM GECEDEN KARELER / GALERİ



MAÇTAN DAKİKALAR;


- Karşılaşma Hollanda'nın 3-0'lık galibiyeti ile sona erdi.
- GOOOLLL: 90+1'de Georginio Wijnaldum'un attığı golle fark 3 oldu.
- İkinci yarı Brezilya'nın vuruşuyla başladı.
- İlk yarı Hollanda'nın üstünlüğü ile sona erdi.
- GOOOLLL: 16. dakikada Daley Blind'in golüyle fark 2 oldu.
- GOOOLLL: Van Persie'nin vuruşu ile Hollanda 1-0 öne geçti.
- Siva'nın, 2. dakikada Roben'e ceza sahası içinde yaptığı harekete hakem panaltı noktasını işaret etti.
- Karşılaşma Hollanda'nın vuruşu ile başladı

Brezilya 0 - 3 Hollanda
HOLLANDA'DA SAKATLIK ŞOKU

Haberin Devamı



Hollanda dünya üçüncüsü

Evsahibi Brezilya'yı 3-0 yenen Hollanda Milli Takımı, 10. kez katıldığı FIFA Dünya Kupası finalleri tarihinde ilk kez 3. oldu. Kupa tarihinde 3 kez adını finale yazdırmasına rağmen zafere ulaşamayan Hollanda, 2014 FIFA Dünya Kupası'ndan da eli boş dönüyor. Turnuvaya B Grubu'ndan katılan "Portakallar", Arjen Robben, Robin van Persie ve Wesley Sneijder gibi deneyimli yıldız oyuncuların yanı sıra daha çok genç ve popüler olmayan futbolculardan kurulu bir kadroyla turnuvada mücadele etmeyi tercih etti.

Son dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya'yı 5-1 gibi farklı bir skorla yenerek turnuvaya iyi bir başlangıç yapan Hollanda, gruptaki ikinci maçında Avustralya'yı 3-2, üçüncüsünde ise Şili'yi 2-0 yendi ve 9 puanla lider olarak üst tura yükseldi. İkinci turda Meksika ile karşılaşan "Portakallar", rakibini 2-1 yenerek çeyrek finalde turnuvanın sürpriz takımı Kosta Rika ile eşleşti. Maçta birçok gol pozisyonuna girmesine rağmen bunları değerlendiremeyen Hollanda, rakibini penaltılarla 4-3 yenerek eledi.

Yarı finalde Güney Amerika temsilcisi Arjantin'le karşılaşan Hollanda, golsüz eşitlikle sonuçlanarak uzatmalara giden karşılaşmayı penaltılarda bu sefer 4-2 kaybederek turnuvada üçüncülük maçına çıkmak zorunda kaldı. Turnuva tarihinde 5 kez kupaya uzanarak en başarılı takım konumundaki Brezilya karşısında özellikle ilk yarıdaki üstün performansıyla goller bulan "Portakallar", bu maçı da 3-0 alarak Dünya Kupası'nı üçüncü sırada kapattı. Hollanda, 1974'te Batı Almaya'ya,1978'te Arjantin'e ve 2010'da İspanya'ya finalde kaybetmiş ve turnuvadan zaferle ayrılmayı başaramamıştı. Almanya ile Arjantin arasında oynanacak kupanın final maçı, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki tarihi Maracana Stadı'nda TSİ 22:00'de başlayacak.

Scolari istifayı düşünmüyor

Haberin Devamı

Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Felipe Luiz Scolari, görevinden istifa etmeyeceğini ve takımdaki geleceğine ilişkin kararı, Brezilya Futbol Federasyonu'nun vereceğini açıkladı. Scolari, Brezilya'nın Hollanda'ya 3-0 yenilerek veda ettiği FIFA Dünya Kupası'nın ardından düzenlediği basın toplantısında, takımdaki geleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. İstifa etmeyi düşünmediğini vurgulayan Brezilyalı teknik adam, "Federasyon ve yeni başkanı, hakkımdaki kararı verecek" ifadesini kullandı. Evsahibi Brezilya'nın turnuvayı 4. sırada tamamladığını hatırlatan Scolari, "Kariyerimde katıldığım tüm Dünya Kupalarında çalıştırdığım takımlar, her zaman ilk dördün içinde yer aldı. Bunun için hayatımın geri kalanını ağlayarak geçirmeyeceğim" değerlendirmesinde bulundu. Hollanda karşısında ilk dakikalarda penaltı golüyle geri düşmelerinin ardından bocaladıklarını belirten Scolari, "Daha sonra fazla gerilmeden iyi mücadele ettik ve birçok gol pozisyonu yakaladık. Fakat bunları değerlendiremedik" şeklinde konuştu. Brezilya, yarı finalde Almanya'ya 7-1 gibi "tarihi" bir farkla yenilerek final oynama şansını kaybetmiş ve Hollanda ile üçüncülük maçına çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!