İslamiyet bunları çarpacak

Güncelleme Tarihi:

İslamiyet bunları çarpacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2014 01:49

Bana yönelik de iftiralarda bulunuyorlar ama hiçbiri doğru değil. ‘Askerliğini yapmadı’ bile dediler. Manasız, saçmasapan şeyler. Üzüntü verici olan bunları yapanların, İslamiyet adına yapıyor olmaları. Vallahi din de İslamiyet de çarpar bunları, bir gün çarpacak.

Haberin Devamı

CHP ve MHP’nin ortak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu dün Fethullah Gülen’in memleketi Erzurum’u ziyaret etti. İhsanoğlu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in de eşlik ettiği ziyaretinde, hükümet ve ‘paralel yapı’ kavgasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu, kendisi hakkındaki iddialara ise “Bana yönelik de iftiralarda bulunuyorlar ama hiçbiri doğru değil. ‘Askerliğini yapmadı’ bile dediler. Manasız, saçmasapan şeyler. Üzüntü verici olan bunları yapanların, ne yazık ki din adına, İslamiyet adına yapıyor olmaları. Vallahi din de İslamiyet de çarpar bunları, bir gün çarpacak” diye yanıt verdi.

İDDİALARA DELİL LAZIM

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki konuşması sonrasında soruları yanıtlayan İhsanoğlu, özetle şunları söyledi: “(Hükümet ve paralel yapı kavgasına ilişkin) Hukuk her şeyin anahtarı. Bir ülkede hukukun üstünlüğü kaybolursa, suçlamalar da temelsiz olur. ‘Bütün suçlamalar temelsizdir’ demiyorum ama delil lazım. Siz bir iddiada bulunuyorsanız, delille ortaya koymanız lazım. Mahkemeler de kararını verir. Biz şimdi karşılıklı yapılan bu suçlamalar konusunda, meselenin huzura kavuşmasını isteriz. Ancak delil olmadan, hukuki mesnet olmadan insanları kötülemek kadar da kötü bir şey olamaz.

ÇİRKİNLEŞMEYELİM

Haberin Devamı

(Erdoğan’ın ‘Bozok yaylasına kaç sefer çıktın?’ sözlerine) Ben polemiklerden uzak duracağımı açıklamıştım. Türkiye’de siyasetin çirkinleşmesinin nedenleri bu polemikler. Biz ise artık 2014 senesindeyiz. Biz artık Avrupa ayarında bir ülke olmak istiyoruz. O yüzden çıtayı yüksek tutmalıyız. Bazı bilgiler yanlış olabilir. Bazen yapılan konuşmalarda bilgi hataları oluyor. Mesela Filistin konusunda Sayın Başbakan’a yanlış ve eksik bilgi sunmuşlar. Uzun uzun açıklama yaptım.

KAVGA İSTEMİYORLAR

Türkiye’nin 2 köklü partisinin uzlaşısıyla bir yarış başladı. Uzlaşma gittikçe arttı, şimdi 6 oldu, 2 parti resmen ilan etmese de... Onlar da edecekler. AK Parti içindeki kardeşlerimiz de, onlar da bu fikirdeler. Onlar da ‘Biz devletin tepesinde kavga istemiyoruz’ diyorlar. Orası devletin sigortası, sigorta atarsa o devlet bedbaht olur. Ben devletin sigortasını attırmam. Sigortayı attırmayacak bir seçim yapalım.

BİRLİĞİ TEMSİL EDECEK BİRİ

Haberin Devamı

Biz hükümete bir şey demiyoruz. Onlar devam etsin. Ancak devleti huzur içinde idare edecek, Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğini temsil edecek birini seçin. Anayasa hükmüne saygılı, kendi gündemini zorlamayacak birini.”

Kuzey Kore’yi örnek verdi

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Palandöken’de bir düğün salonunda verilen iftar yemeğine katıldı. İftar sonrası konuşma yapan İhsanoğlu, devlet idaresinde tüm yetkilerin tek elde toplanmasını eleştirerek Kuzey Kore örneğini verdi: “Cumhurbaşkanı özel bir siyasi gündemle çıkamaz Çankaya’ya. O bütün siyasileri kucaklayacak. Yoksa ‘Ben şu partinin adayıyım. Ben şu programla ortaya çıkıyorum. Bana oy veriniz’ denirse peki size oy verenlerin temsilcisi olursunuz da o vermeyenlerin hali ne olacak? Siz yukarı 51, 52 veya 50 küsurla çıkarsınız öbür 50’nin hali ne olacak? Milleti ikiye bölmek olur mu? Anayasadaki hükümler cumhurbaşkanının nasıl seçileceğini, görev ve yetkilerinin neler olacağını belirtiyor. Siz mevcut anayasaya göre seçileceksiniz. Yukarı çıktıktan sonra da ‘Ben bunu beğenmiyorum. Yeni anayasa istiyorum’ diyemezsiniz. Böyle bir hakkınız yok. Veya başbakanın icra yetkisini alıp kendinize bunu birleştiremezsiniz. Hem parti lideri, hem Başbakan, hem Cumhurbaşkanı olamazsınız. Demokratik dünyada böyle bir şey yok. Ama mesela Kuzey Kore’de falan var. O bakımdan önümüzdeki seçimler çok önemlidir.”

MHP’den İhsanoğlu planı

Haberin Devamı

MHP, çatı cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na gerekli desteği vermedikleri eleştirileri üzerine, çalışma grupları oluşturdu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İhsanoğlu’nun seçim kampanyasına daha güçlü ve etkin katkı için Genel Merkez’in görevlendirdiği yöneticilerden oluşan 2, 3 ve 4’er kişilik grupların yarından itibaren çalışmalarına başlayacağını söyledi. Milletvekilleri, asil yedek ayrımı olmaksızın 100 kişilik MYK üyeleri ile önceki yasama dönemlerinde görev almış milletvekillerinin de sahaya ineceğini belirten Yalçın, il ve ilçe teşkilatlarının da bulundukları bölgelerdeki organizasyonlara katkıda bulunacağını ifade etti.
ANKARA

Haberin Devamı

Camiye 100 TL bağışladı
CUMHURBAŞKANI adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Erzurum’da 200 araçlık konvoyla karşılandı. İhsanoğlu Cuma namazı için tarihi Ulu Cami’ye gitti. Daha önceki gezilerinden birinde davulcuya kendisi yerine danışmanının 10 lira verdiği İhsanoğlu, bu kez oldukça bonkör davrandı. Cuma namazını kıldıktan sonra çıkışta cami için toplanan yardım kutusuna 100 lira attı. İhsanoğlu, Abdurrahman Gazi Türbesi’ni ziyareti sırasında ise “Kendi ellerinizle beslediğiniz IŞİD buralara gelse, ilk işi burayı yıkmak olur. Kâbe başta olmak üzere” dedi. Turgay İPEK - Nursima KESKİN - Kerim BURUCU / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!