Ataköy sahilindeki inşaatlara mühür

Güncelleme Tarihi:

Ataköy sahilindeki inşaatlara mühür
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2014 01:36

İSTANBUL Ataköy sahilindeki inşaatlar, İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararı doğrultusunda Bakırköy Belediyesi tarafından mühürlendi.

Haberin Devamı

Ataköy sahildeki inşaatların yapımına izin veren imar planları için, İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nde açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı vermişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı karara itiraz etti. Bölge İdare Mahkemesi 1. Kurulu ise itirazı reddederek yürütmeyi durdurma kararını onadı. Kararın onanması ve Bakırköy Belediye’sine ulaşması üzerine dün Bakırköy Belediyesi ekipleri, mühürleme yapmak için inşaat alanına gitti. İnşaatların yapımını protesto etmek amacıyla Ataköy Doğa ve Yaşam Derneği üyeleri, Çevre Dostları Platformu, Bakırköy CHP İlçe Teşkilatı üyeleri de inşaat alanına geldi. Ellerinde “Ranta talana yağmaya son”, “Kıyı yağmasına geçit yok” pankartları taşıyan vatandaşlar “Sahiller bizimdir bizim kalacak” sloganı attı. Mühürleme işlemi öncesinde Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, “Biz hukukun aldığı kararları tartışmakla değil uygulama ile yükümlüyüz”dedi. Kerimoğlu’nun açıklamasının ardından Bakırköy İmar ve Şehircilik Müdürü Fatih Mehmet Turan denetiminde inşaat alanına giren zabıta ekipleri mahkeme kararını asarak inşaatı mühürledi.

TOKİ: Yasalara uygun yapıldı

Haberin Devamı

HUKUKSUZ bir uygulama yapıldığını söyleyen TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu, şunları söyledi: “Bir mahkeme kararı var. Bu kararı yok sayamayız. Mahkeme kararlarını herkes uygulamak zorundadır. Ancak projenin durdurulmasına yönelik bir hüküm bulunmamaktadır. Burada Belediye’ye mahalli baskı uygulayarak projenin yürütmesi durdurulması isteniyor. Bu inşaatlar yasal mevzuata göre yapıldı. Bu mühürleme hukuksuzdur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!