Taksit için Ankara çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Taksit için Ankara çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2014 01:13

TELEKOMÜNİKASYON sektörünün temsilcileri, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) kapısını çalarak, 1 Şubat ‘ta yürürlüğe giren ve cepte taksitli satışı sonlandıran düzenlemenin değişmesini isteyecek.

Haberin Devamı

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) yetkili kurumlarla son yaptıkları görüşmelerde, ‘Yılın üçüncü çeyreğinde cepte taksiti yeniden konuşabiliriz’ işaretinin ardından, yanlarına artan cari açık riski raporunu da alarak Ankara yolunu tutmaya hazırlanıyor.

TAKSİT GERİ GELSİN TURU


MOBİSAD yetkilileri, bu yıl yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının sayısının 2 milyona yaklaşmasını da örnek göstererek yeniden taksitli satışa geçilmesini isteyecekler. MOBİSAD yetkilileri, Ankara’da BDDK ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Ağustos ayı başında görüşmeyi planladıklarını belirttiler. Cep telefonunun taksitli satışını engelleyen kararın Türkiye’nin 2023 yılı hedefleriyle çeliştiğini savunan MOBİSAD yetkililerinin görüşleri şöyle: “Cep telefonlarının taksiti kaldırılacak ürünler arasına son dakikada girdiğini düşünüyoruz. Şu anda GSM operatörleri kontratlı satış yapsalar bile bu durumdan memnun değiller. Çünkü risk faktörleri çok fazla artıyor. Aynı zamanda akıllı telefon satış hızını olumsuz yönde etkiliyor. Yolcu beraberinde getirilen telefonların sayısı bu dönemde hızla arttı. Bu durumda hem devletin kasası hem de satmadığı telefonun bakımını üstlenen ve avukat masrafı artan distribütörler zarar görüyor. ”

Haberin Devamı

Tüm yollar denendi

ÖZELLİKLE küçük cep telefonu bayileri telefonlarına taksit sınırının gelmesinin ardından çok sayıda farklı yöntem deneyerek taksili satışları devam ettirmeye çalıştı. Bunlardan en dikkat çekeni cep telefonunun fiyatını düşük, koruma kılıfını yüksek gösterip yine taksitli satışa devam etmek oldu. Bu tür istisnai yöntemlerin dışında BDDK’nın kararından en çok etkilenen kesim küçük bayiler oldu.


1.5 milyon
2014 başından itibaren yolcu beraberinde getirilen telefon sayısı

% 50
Taksit yasağından sonra ‘cep’ satışlarında yaşanan düşüş oranı

175 bin
Yasak sonrası teknoloji mağazalarındaki aylık cep telefonu satışı

330 bin
Yasak önce teknoloji mağazalarındaki aylık cep telefonu satışı

%25
Cep telefonu satışlarında tüketici kredisi kullanım oranı

Haberin Devamı

% 5
Teknoloji mağazalarında tüketici kredisi kullanılma oranı

36 ay
Tüketici kredisiyle satın alınan ürünlerdeki taksit sayısı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!