'Görüş Günü Kadınları' mitinge çağrıyor

Güncelleme Tarihi:

Görüş Günü Kadınları mitinge çağrıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2014 01:32

ERGENEKON, Balyoz ve KCK gibi operasyonlarda tutuklananların serbest bırakılmasının ardından adli suçlardan cezaevinde olanların aileleri de harekete geçti.

Haberin Devamı

İzmir’de, sosyal medya üzerinden ‘Görüş Günü Kadınları’ grubunu kurup, destekçileri hızla artan kadınlar dün Buca Cezaevi önünde toplandı.

İkinci şans hakkı

Grup adına basın açıklaması yapan Esra Sennur, kendilerinin parti üyesi olmadıklarını ve siyasi amaç gütmediklerini, yalnızca yakınlarına kavuşmak istediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bizim yakınlarımız karıştıkları ve pişman oldukları suçlardan cezaevinde. Cezalarının büyük bölümünü çektiler. Çeşitli suçlardan cezaevinde bulunanlar serbest bırakıldı. Biz de yakınlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Başbakanımıza genel af çağrısı yapıyoruz. Elbette tecavüzcüler, tacizciler ayrı tutulup genel af çıkarılsın. Ya da en azından denetimli serbestlik süresi uzatılsın. Bunun için müjdeli bir haber bekliyoruz. Babalar çocuklarına, eşlerine kavuşsun.”

Haberin Devamı

Salı günü 18.00’de

Açıklamaya katılan Havva Artık da, iki çocuğunun babalarını istediğini, eşinin de yaptıklarından pişman olduğunu ve herkesin ikinci bir şansı hak ettiğini söyledi. Zehra Eroğlu ise 7 yaşındaki torununun 20 gün önce kalp ameliyatı geçirdiğini, ama tutuklu olan oğlunun izin alamadığı için hastaneye bile gidemediğini ifade etti.

Grup üyesi kadınlar herkesi 15 Temmuz salı günü saat 18.00’de Konak YKM önünde düzenleyecekmleri mitinge çağırdı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!