Yüzen trafoya mobil çözüm

Güncelleme Tarihi:

Yüzen trafoya mobil çözüm
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2014 01:43

Turgut Özal Mahallesi’nde her sağanak yağışın ardından sular altında kalan ve çevre sakinlerini elektriksiz bırakan trafoya ‘mobil’ çözüm üretildi. Başkent Elektrik Dağıtım AŞ’den yapılan açıklamada, “Trafonun yükseltme işlemi Ağustos ayı itibariyle tamamlanacaktır. Can ve mal kaybı riskini önlemek adına mobil trafo montajı yaparak vatandaşa enerji sağlandı” denildi.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in geçtiğimiz hafta “Yüzen trafo” manşetiyle gündeme getirdiği, Turgut Özal Mahallesi’nde her sağanak yağışın ardından sular altında kalan elektrik trafosuna Başkent Elektrik Dağıtım AŞ ‘mobil’ çözüm üretti.
Çevre sakinleri her yağmurun ardından sular altında kalan elektrik trafosu nedeniyle uzun süre elektriksiz kaldıklarını belirterek, “Ramazan ayının ilk iftarını elektriksiz yapmak zorunda kaldık, sahura kalktık yine elektrik yok. Artık buna bir son verip trafoyu yükseltsinler” diye tepki göstermişti. Başkent Elektrik Dağıtım AŞ, 2141. Sokak üzerinde bulunan trafonun çevresine göre gömülü yapıda olması ve olumsuz hava şartları sebebiyle içerisine su dolduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

YÜKSELTME AĞUSTOS’TA TAMAMLANACAK

Haberin Devamı

“Ekiplerimiz ihbar sonrası hemen müdahale ederek itfaiye ve ASKİ ile ortak çalışma yürütmüştür. Ancak su dolu alandan kanalizasyona kanal açılması gibi çözümler getirilmesine rağmen trafo etrafındaki su boşaltılamamış, seviyesi kısmen düşürülmüştür. Can ve mal güvenliğinin sağlanması için 6 gün 24 saat boyunca trafoda ekip bulundurulmuştur. Kalıcı çözüm bulunması adına trafonun yükseltme işlemi yatırım planımıza alınmış olup, Ağustos ayı itibariyle tamamlanacaktır. Yükseltilme işlemleri tamamlanma süreci öncesinde 05 Temmuz 2014 Cumartesi günü can ve mal kaybı riskini önlemek adına mobil trafo montajı yaparak vatandaşlarımıza enerji sağladık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!