Tutkal tankeri TEM'i yapıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Tutkal tankeri TEMi yapıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2014 16:11

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bağlantı köprüsünden geçen tutkal yüklü TIR kaza kaptı. TIR'ın dorsesindeki tutkal yüklü tank yaklaşık 5 metrelik köprü üzerinden otoyola düştü. O anda yoldan geçen 3 araç son anda kurtuldu. Araç sürücüleri büyük panik yaşadı. Kazada TIR sürücüsü hayatını kaybetti. TIR'ı kaza yerinden kaldırma çalışmaları nedeniyle otoyolun İstanbul yönü 2 saati aşkın ulaşıma kapalı kaldı.

Haberin Devamı

Kaza, Kartepe ilçesinde Suadiye Köprülü Kavşağı'nda meydana geldi. İzmit istikametinden gelen ve Sapanca karayolu ile TEM Otoyolu üzerinden geçerek, Suadiye’ye giriş sağlayan köprüye hızlı girdiği öne sürülen Lokman Kaya idaresindeki, dorsesindeki tankta tutkal yüklü 55 K 2055 plakalı TIR virajı alamadı. Kontrolden çıkarak bir anda köprünün üzerinde devrildi. Devrilerek sürüklenen TIR köprünün geliş ve gidiş istikameti arasında asılı kaldı. Çekicisinde bulunan tutkal dolu tankı ise köprünün boşluğundan yaklaşık 5 metre yükseklikten TEM otoyolu İstanbul istikametine düştü. Araç şoförü Lokman Kaya kupada sıkışarak feci şekilde can verdi. Bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri geldi. Ekipler olay yerinde çevre güvenliği aldı.

Haberin Devamı

KAZADAN FOTOĞRAFLAR

ARAÇLAR SON ANDA KURTULDU

Tutkal yüklü tank köprüden aşağı düştüğü sırada İstanbul istikametine seyreden 3 aracın son anda kurtulduğu öğrenildi. Araç sürücüleri büyük şok yaşadı. Son anda kurtulan araç sürücüsü Necati Eğemen, şunları kaydetti: "Önümde tanker vardı, o beni solladı. Ben de yavaşladım. Tanker köprüyü geçerken bir anda tank aşağı düştü. Her şey bir saniye içerisinde, bir anda oldu. Hiçbir şey anlamadık. O anda toz duman kapladı etrafı. Tanker sürücüsü son anda aracını kurtardı. Bi zde sollamanın etkisiyle yavaşladık ve kazadan kurtulduk. Geri geri gittik. Allah korudu."

Bir başka araç sürücüsü de "Ben olay yerine 50 metre uzaktaydım. Olay olunca büyük şok yaşadık. Tankerin parçaları yaklaşık 200 metre uzağa fırladı. O parçalar araçların camlarından içeriye de girebilirdi. Çok büyük bir olay atlattık." diye konuştu. Bir yolcu da tankerden yere dağılan tutkalın tehlike oluşturduğunu, yangın çıkma ihtimali olduğunu dile getirdi. Araç sürücüleri ve yolcular, araçlarından inerek olay yerindeki çalışmaları takip etti. Bu arada kaza nedeniyle otoyolun İstanbul istikametine yaklaşık 2,5 saattir trafik ulaşıma kapalı bulunuyor. Ankara istikametinde ise zaman zaman aksamalar yaşanıyor. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor. Çalışmalar tamamlandığında otoyolun trafiğe açılacağı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!